Pate de Pasti
10 Aprilie, 2012 Mancaruri cu carne, Retete Pasti |
![]() |
Pate de Pasti
Ingrediente pentru 10 portii:
file de porc – 250 gr
- ficat de porc – 350 gr
- pulpa de pui, dezosata, fara piele, fiarta – 350 gr
- ceapa, marime mica – 1 bucata
- usturoi – 3 catei
- ardei gras verde, marime mare – 1 bucata
- unt – 1/2 lingura
- frisca pentru gatit 30% – 100 ml
- oua – 2 bucati
sherry – 100 ml
- felii de bacon – 12 bucati
- salvie uscata – 2 lingurite
- nucsoara, piper negru si rosu, boabe – cate 1/2 lingurita
- sare – dupa gust
Mod de preparare:
- Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se innabusa in unt, intr-o tigaie preincalzita, pentru ~6 minute. Se lasa deoparte la racit.
- Pulpa se taie bucati mici. Ardeiul gras se spala si se curata de seminte.
Carnea si ficatul de porc se spala si se taie bucati. Impreuna cu ardei se dau prin masina de tocat.
- Frisca se bate impreuna cu ouale pana la obtinerea unei mase omogene.
- Boabele de piper se incalzesc ~1-2 minute intr-o tigaie incinsa, apoi se piseaza.
- Masa tocata se amesteca cu bucatelele de pulpa de pui, frisca si oua, ceapa si usturoiul innabusit, sherry si piper.
- Se sareaza, se adauga salvia si nucsoara.
- Masa se amesteca foarte bine si se da la frigider pentru ~ 6 ore.
- O forma dreptunghiulara se tapeteaza cu feliile de bacon.
- Se rastoarna masa tocata, deasupra se acopera cu feliile de bacon ramase si cu o foaie de copt.
- Forma se pune intr-o tava cu apa. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea formei dreptunghiulare.
- Se da la cuptor preincalzit pentru ~ 1 ora 45 minute, la foc mic 160C.
- Daca scade nivelul apei, se mai adauga.
- Pate-ul pregatit si racit, se tine la frigider sub o presa ~2-3 ore.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Drob de Pasti cu caise uscate si nuci
Ingrediente: 2 pulpe pui intregi, fara piele, dezosate (partea superioara + ciocanel) 1 pulpa curcan, dezosata, fara piele 6 oua 100 gr caise uscate 100 gr nuci curatate 50 ml coniac felii de bacon 1 lingurita praf de mustar 3 linguri miere 2 catei usturoi usturoi - Pulpa de porc cu legume trasa la tigaie
Ingrediente: pulpa de porc dezosata si degresata, 1045g ciuperci, 575g ceapa rosie, 170g morcov, 145g telina, 60g ardei gras rosu, 108g usturoi, 50g vin rosu sec, 50ml sare, piper, busuioc, cimbru si oregano Mod de preparare: Se curata legumele. Ceapa se taie fasii, ciupercile se pastreaza - Masa de Pasti – varianta cu carne
Felul I Ciorba de Pasti cu hrean (~220 kcal/portie) Ingrediente pentru 8 portii: carne de porc, cu os – 500 gr bacon – 100 gr radacina de patrunjel, uscat – 1 bucata sfecla, marime medie – 2 bucati rosii – 1 bucata morcov, - Chiftele de porc, la cuptor
Chiftelute de porc la cuptor (15 bucati) Ingrediente: 375 gr carne de porc tocata (din pulpa de porc, degresata) sare piper coriandru marar uscat, 1/2 lingurita 1 ou Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele de mai sus. Se umezesc mainile pentru a forma chiftelutele - Supa acrisoara cu putine calorii
Cca 125 kcal/portie Ingrediente: 500 g miez de dovleac 50 g ceapa tocata 1 l. s. unt 2 l. c. miere 1 l. s. otet de sherry 700 ml supa limpede de legume sare putin piper alb proaspat macinat nucsoara 2 rosii 2 l. s. marar
Aprilie 12th, 2012 at 17:38
Precis foarte delicioasa, precum e de aspectuoasa.
Aprilie 10th, 2012 at 21:17
Un adevarat festin, aceasta reteta. Multumiri!