Supa acrisoara cu putine calorii
14 Februarie, 2009 Ciorbe, supe, borsuri |
Cca 125 kcal/portie
- 500 g miez de dovleac
- 50 g ceapa tocata
- 1 l. s. unt
- 2 l. c. miere
- 1 l. s. otet de sherry
- 700 ml supa limpede de legume
- sare putin
- piper alb proaspat macinat
- nucsoara
- 2 rosii
- 2 l. s. marar tocat
l. s. = lingura de supa
l. c. = lingurita de ceai
1. Dovleacul se taie fasii subtiri, se pune intr-un castron impreuna cu ceapa si untul si se prajesc. Se adauga mierea, otetul si supa de legume. Toata compozitia se fierbe 20 de minute.
2. Supa se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se oparesc rosiile, se decojesc si se taie in cuburi mici. Cuburile de rosii si mararul se pun numai cand se serveste supa.
Discuta acest articol pe forum. Clic aici Supa dietetica.
Mai cititi si...
- Ciorba de manzat
Ciorba taraneasca de manzat Ingrediente: Carne manzat (pulpa, spata) – 750 g Morcov – 150 g Patrunjel radacina – 75 g Pastarnac – 75 g Telina radacini – 100 g Ceapa uscata – 150 g Cartofi – 300 g Ardei gras verde – 150 - Salata calda de linte
Salata calda de linte O portie are ~85 kcal Ingrediente: 210 g linte rosie 55 g ceapa 50 ml supa de pui degresata 3 linguri otet de mere 3 linguri ceapa verde tocata 120 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingura patrunjel verde tocat 1 - Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Supa crema de rosii, 0.7 puncte WW
Supa crema light de rosii (0.7 puncte per 100 gr) Ingrediente: 1 conserva de rosii decojite 1 ceapa portivita 2 lingurite de ulei de masline piper chilly busuioc Mod de preparare: Ceapa se taie rondele si se caleste putin in ulei. Se adauga rosiile taiate - Pizza cu ciuperci si fenicul
Ingrediente pentru 2 portii: Aluat 150 gr faina integrala 100 fr branza de vaci 1 lingurita praf de copt 3 linguri de lapte 2 linguri de ulei masline sare piper Umplutura 250 gr rosii sare piper 1 bulb de fenicul 50 gr champignon boia de ardei 1 lingura de ulei de