Salata calda de linte
27 Februarie, 2009 Salate |
![]() |
Salata calda de linte
O portie are ~85 kcal
Ingrediente:
- 210 g linte rosie
- 55 g ceapa
- 50 ml supa de pui degresata
- 3 linguri otet de mere
- 3 linguri ceapa verde tocata
- 120 g rosii
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 1 lingura marar verde tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se pun la fiert 500 ml de apa, ceapa intreaga si lintea, circa 40 de minute, pana cand acestea sunt fierte. Se scurge apa si se scoate ceapa.
- Supa de pui se combina cu otetul, sarea, piperul si usturoiul. Se adauga lintea si se amesteca bine.
- Rosiile se spala si se taie felii.
- Lintea se imparte in patru farfurii si se orneaza cu felii de rosii.
Se poate adauga o lingura de smantana.
Vezi discutiile despre acest articol pe forum. Clic aici Salata calda de linte.
Mai cititi si...
- Supa acrisoara cu putine calorii
Cca 125 kcal/portie Ingrediente: 500 g miez de dovleac 50 g ceapa tocata 1 l. s. unt 2 l. c. miere 1 l. s. otet de sherry 700 ml supa limpede de legume sare putin piper alb proaspat macinat nucsoara 2 rosii 2 l. s. marar - Salata Nicoise
Ingrediente pentru 4 portii Pentru salata: 4 oua fierte 100 gr masline negre 100 gr fasole verde 50 gr porumb fiert o ceapa rosie 1 conserva de ton 1 conserva ansoa 200 gr rosii 1 ardei gras rosu 1 salata verde Pentru sos: 2-3 catei de usturoi 1/2 lingurita - Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Supa crema de rosii, 0.7 puncte WW
Supa crema light de rosii (0.7 puncte per 100 gr) Ingrediente: 1 conserva de rosii decojite 1 ceapa portivita 2 lingurite de ulei de masline piper chilly busuioc Mod de preparare: Ceapa se taie rondele si se caleste putin in ulei. Se adauga rosiile taiate - Salata de capsuni si champignon
Ingrediente salata pentru 2 portii: 2 legaturi salata colorata (rosie, verde) 200 gr ciuperci champignon proaspete 300 gr capsuni 40 gr branza cheag tare 40 gr arahide crude Ingrediente dressing: 50 ml suc proaspat de portocale 1 lingurita miere poliflora sau tei 1 lingura