Retete Craciun
Chec de fructe uscate, fara gluten
Ingrediente pentru un chec mare: 3/4 cana faina de migdale 3 oua 3/4 cana zahar de trestie 1/4 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare extract de vanilie naturala 1/2 cana caise uscate 1/2 cana prune uscate fara ...Citeste »
O, brad frumos si dietetic, fara gluten!
Ingrediente pentru 1 brad: 1 pahar faina de migdale putina sare 1/2 lingurita praf de copt 50 gr unt moale 50 gr sirop de agave 1 1/2 linguri miere, incalzita putin de tot 1 galbenus cate 1/4 lingurita ...Citeste »
Chec de curcan cu rosii si cascaval
Ingrediente: 500 gr file de curcan (sau pui) 150 gr mozzarella 50 gr rosii uscate 5 oua 1 lingurita de ierburi aromatice (busuioc, oregano, cimbru) 2 catei de usturoi 2 linguri lapte 1/2 lingurita piper roz macinat oregano proaspat Mod ...Citeste »
Cheesecake de lamaie-mac, fara gluten
Ingrediente blat: 250 gr faina de migdale 1 ou 125 gr unt 75 gr sirop agave putina sare Ingrediente umplutura de mac: 150 gr mac 1 galbenus 2 linguri sirop de agave Ingrediente crema: 500 gr crema de branza (cream-cheese) 3 oua 100 ...Citeste »
Ingrediente blat:
250 gr faina de migdale
1 lingura cu varf de cacao
1 ou
125 gr unt
80 gr sirop agave
putina sare
Ingrediente crema:
600 gr crema de branza (cream-cheese)
3 oua
100 gr sirop agave
1 limette
100 gr ciocolata neagra (procent mare de cacao)
40 gr praf de budinca frisca
Mod de preparare aluat:
Se pregateste un aluat din faina de migdale, cacao, sare, sirop de ...Citeste »
Rulada de porc cu ciuperci
21 Decembrie, 2010Aperitive, Mancaruri cu carne, Promo, Retete Craciun, Retete Pasti ComentariiIngrediente:
file de porc/pulpa de porc – 1.015 gr
ciuperci champignon – 8-10 bucati
ardei dulce uscat – 2 linguri
usturoi – 5 catei
paprika
sare, piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie cubulete, care se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se da putin prin blender (trebuie sa fie putin sfaramata).
Se amesteca cu usturoiul pisat, ardeiul uscat si ...Citeste »
Ingrediente:
file de curcan/piept de curcan – 800 gr
ulei de masline – 2 linguri
ierburi aromatice provensale – 2 lingurite ceai
sare, piper (alb, negru, verde, roz) – dupa gust
Ingrediente sos:
merisoare – 300 gr
vin rosu sec – 150 ml
suc de portocale – 150 ml
fructoza/sirop de agave – 50 gr
Mod de preparare:
Fileul de curcan se sareaza si pipereaza foarte ...Citeste »
Ingrediente:
ardei gras rosu dulce – 1 bucata
cammembert – 150 gr
file de pui – 250 gr
sare, piper – dupa gust
ulei de masline extravirgin – 1 lingura
jambon – 5-6 felii subtiri
Mod de preparare:
Ardeiul gras se pune pe un grill, se coace pana este gata.
Se curata de pielita si se taie fasii subtiri.
Fileul de pui se taie fasii, ...Citeste »
Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocale
20 Decembrie, 2010Aperitive, Promo, Retete Craciun ComentariiIngrediente pentru 6 portii:
champignon mici – 150 gr
file de pui/piept de pui – 300 gr
ou de gaina, integral – 2 bucati
coaja de portocale rasa fin – 1 lingura
pesmete razuit – 1 lingura
frisca 20% grasime – 60 ml
mustar – 1/2 lingurita ceai
sare, piper alb – dupa gust
Mod de preparare:
Fileul de pui se da prin blender sau ...Citeste »