Friptura dietetica de curcan in sos de portocale si merisoare
21 Decembrie, 2010 Fripturi, Retete Craciun |
![]() |
Ingrediente:
- file de curcan/piept de curcan – 800 gr
- ulei de masline – 2 linguri
- ierburi aromatice provensale – 2 lingurite ceai
- sare, piper (alb, negru, verde, roz) – dupa gust
Ingrediente sos:
- merisoare – 300 gr
- vin rosu sec – 150 ml
- suc de portocale – 150 ml
- fructoza/sirop de agave – 50 gr
Mod de preparare:
- Fileul de curcan se sareaza si pipereaza foarte bine.
- Uleiul de masline se amesteca cu ierburile aromatice; fileul de curcan se freaca cu aceasta compozitie.
- Pe o tava se pune foaie de aluminiu, asezata in mai multe straturi, se pune fileul de curcan, se indoiae colturile si se da la cuptor.
- Din timp in timp curcanul se stropeste cu zeama pe care o lasa in tava.
- Intr-un castron se pun merisoarele, se toarna vinul rosu si sucul de portocale, siropul de agave si se amesteca pana incepe sa fiarba.
- Se fierbe timp de 20 minute, pana in momentul in care coaja merisoarelor incepe sa crape (daca se folosesc merisoare uscate – atunci se fierbe pana in momentul in care devin moi).
- Se ia cratita de pe foc, sosul putin racit se da prin blender, pentru omogenizare.
- Curcan gata pregatit se pune pe un platou, iar deasupra se toarna sosul de merisoare-portocale.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure
Ingrediente: frisca – 1 pahar lapte – 1 pahar zahar brut/sirop de agave – 75 gr extract natural de vanilie – 1 lingurita gelatina, intarire rapida – 8 gr coaja de lamaie – 1 bucata capsuni/fructe de padure – 300 gr Mod de - Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocale
Ingrediente pentru 6 portii: champignon mici – 150 gr file de pui/piept de pui – 300 gr ou de gaina, integral – 2 bucati coaja de portocale rasa fin – 1 lingura pesmete razuit – 1 lingura frisca 20% grasime – - Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur)
Ingrediente pentru 4 portii: foto: Arhiva Slabute.ro 310 gr orez negru nefiert 305 gr creveti curatati (decorticati) 200 ml smantana pentru gatit 15% (se poate inlocui cu iaurt) sare de mare piper 230 gr sparanghel (8 fire) Mod de preparare: In vasul fara gauri - Salata verde cu portocale
Salata verde cu portocale Ingrediente: salata cantitate dorita 2 portocale mari bine coapte si dulci otet balsamic ulei de masline Mod preparare: Se spala salata si se usuca intr-un prosop, se taie o portocala rondele sau semiluna o parte se amesteca cu