Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Friptura dietetica de curcan in sos de portocale si merisoare

Fripturi, Retete Craciun


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Friptura dietetica de curcan in sos de portocale si merisoare, articol scris de catre Slăbuţa

friptura curcan sos portocale afine1 Friptura dietetica de curcan in sos de portocale si merisoareIngrediente:

  • file de curcan/piept de curcan – 800 gr
  • ulei de masline – 2 linguri
  • ierburi aromatice provensale – 2 lingurite ceai
  • sare, piper (alb, negru, verde, roz) – dupa gust

Ingrediente sos:

  • merisoare – 300 gr
  • vin rosu sec – 150 ml
  • suc de portocale – 150 ml
  • fructoza/sirop de agave – 50 gr

Mod de preparare:

  1. Fileul de curcan se sareaza si pipereaza foarte bine.
  2. Uleiul de masline se amesteca cu ierburile aromatice; fileul de curcan se freaca cu aceasta compozitie.
  3. Pe o tava se pune foaie de aluminiu, asezata in mai multe straturi, se pune fileul de curcan, se indoiae colturile si se da la cuptor.
  4. Din timp in timp curcanul se stropeste cu zeama pe care o lasa in tava.
  5. Intr-un castron se pun merisoarele, se toarna vinul rosu si sucul de portocale, siropul de agave si se amesteca pana incepe sa fiarba.
  6. Se fierbe timp de 20 minute, pana in momentul in care coaja merisoarelor incepe sa crape (daca se folosesc merisoare uscate – atunci se fierbe pana in momentul in care devin moi).
  7. Se ia cratita de pe foc, sosul putin racit se da prin blender, pentru omogenizare.
  8. Curcan gata pregatit se pune pe un platou, iar deasupra se toarna sosul de merisoare-portocale.

Pofta buna!

Mai cititi si...

  • Panna cotta cu sos de capsuni/fructe de padure
    Ingrediente: frisca – 1 pahar lapte – 1 pahar zahar brut/sirop de agave – 75 gr extract natural de vanilie – 1 lingurita gelatina, intarire rapida – 8 gr coaja de lamaie – 1 bucata capsuni/fructe de padure – 300 gr Mod de
  • Lasagna cu spanac
    Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se
  • Pate fin de pui cu champignon si coaja de portocale
    Ingrediente pentru 6 portii: champignon mici – 150 gr file de pui/piept de pui – 300 gr ou de gaina, integral – 2 bucati coaja de portocale rasa fin – 1 lingura pesmete razuit –  1 lingura frisca 20% grasime –
  • Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur)
    Ingrediente pentru 4 portii: foto: Arhiva Slabute.ro 310 gr orez negru nefiert 305 gr creveti curatati (decorticati) 200 ml smantana pentru gatit 15% (se poate inlocui cu iaurt) sare de mare piper 230 gr sparanghel (8 fire) Mod de preparare: In vasul fara gauri
  • Salata verde cu portocale
    Salata verde cu portocale Ingrediente: salata cantitate dorita 2 portocale mari bine coapte si dulci otet balsamic ulei de masline Mod preparare: Se spala salata si se usuca intr-un prosop, se taie o portocala rondele sau semiluna o parte se amesteca cu

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Fripturi, Retete Craciun (9 / 37)


Ingrediente: ardei gras rosu dulce - 1 bucata cammembert - 150 gr file de pui - 250 gr sare, piper - dupa gust ulei de masline extravirgin - 1 lingura jambon - 5-6 felii subtiri ...