Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur)

Garnituri, Mancaruri cu peste, Promo, Retete South Beach faza II, Retete South Beach faza III, Retete Steamer/Retete la Aburi


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur), articol scris de catre Slăbuţa

Ingrediente pentru 4 portii:

    orez negru sparanghel creveti 01 Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur)

    foto: Arhiva Slabute.ro

  • 310 gr orez negru nefiert
  • 305 gr creveti curatati (decorticati)
  • 200 ml smantana pentru gatit 15% (se poate inlocui cu iaurt)
  • sare de mare
  • piper
  • 230 gr sparanghel (8 fire)

Mod de preparare:

  • In vasul fara gauri se pune orezul negru si 400 ml apa plata. Timp de gatire: 60 minute
  • Dupa ce orezul este gata, se amesteca cu sarea de mare, se pune deoparte si se acopera.
  • Pe tava cu gauri se pune sparanghelul spalat si curatat. Timp de gatire: 65 minute).
  • Dupa ce sparanghelul este gata se pun pe tava cu gauri crevetii decorticati. Timp de gatire: 20 minute.
  • Dupa ce crevetii sunt gata, se pun in blender impreuna cu smantana (in cazul iaurtului se asteapta pana cand crevetii s-au racit), se adauga sarea si piperul si se mixeaza pana cand se obtine o masa omogena.
  • Intr-o farfurie se pune un inel de inox in mijloc, iar in jurul lui se aseaza orezul negru. Dupa ce s-a intarit, se scoate inelul si in mijloc se toarna sosul de creveti.
  • Iar pe margini se pun 2 fire de sparanghel, care se sareaza si pipereaza.

Pofta buna!

Informatii nutritionale pentru (clic) Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur)

Mai cititi si...

  • Chec cu sparanghel, masline si rosii uscate la soare
    Ingrediente 100ml ulei de masline 250g sparanghel (200g sparanghel alb, 50g sparanghel verde-varfurile) 200g faina neagra 2 1/2 lingurite praf de copt (1 plic) 1 lingurita sare 1 lingurita frunze de cimbru proaspat 3 oua 100ml lapte 120g masline negre curatate de samburi 100g rosii
  • Orez negru
    Orez negru – de ce trebuie sa il incluzi in alimentatia ta Orezul negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina alb. Orezul brun si orezul
  • Maki sushi, 2.7 puncte WW
    Maki sushi (pentru 4 portii) Ingrediente: 75g orez brun cu bob mediu 100 g somon afumat 40 g castravete proaspat 60 g morcov 2 linguri otet balsamic 1/2 lingurita zahar 1 lingurita sare 1 lingurita sos de soia 3 linguri vin alb 1 lingurita miere 3 foi
  • Frittata cu somon afumat
    Frittata cu somon afumat (pentru 2 portii) Ingrediente: 8 tulpini de sparanghel proaspat 1 lingura ulei de masline extravirgin ½ ceapa ¼ cana rosii deshidratate 60 gr somon afumat 2 oua ¼ cana apa 3 linguri lapte praf degresat ¼ lingurita maghiran proaspat, maruntit 1 varf
  • Regimul nr. 7 al dr. Oshawa
    Regimul nr.7 al dr. Oshawa Aceasta dieta este poate cea mai severa dintre cele propuse  de dr. George Oshawa (fondatorul macrobioticii). Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (in grupe de cate 10 zile) cu

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Garnituri, Mancaruri cu peste, Promo, Retete South Beach faza II, Retete South Beach faza III, Retete Steamer/Retete la Aburi (18 / 431)


Atunci cand arzi mai multe calorii decat consumi/ingeri, corpul tau foloseste grasimile (trigliceridele) pentru a produce energie. Acest lucru face ca celulele de grasime sa se micsoreze. In acelasi timp, trigliceridele sunt defalcate in doua ...