Frittata cu somon afumat
14 Februarie, 2010 Mancaruri cu peste, Retete South Beach faza I |
![]() |
Frittata cu somon afumat (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 8 tulpini de sparanghel proaspat
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- ½ ceapa
- ¼ cana rosii deshidratate
- 60 gr somon afumat
- 2 oua
- ¼ cana apa
- 3 linguri lapte praf degresat
- ¼ lingurita maghiran proaspat, maruntit
- 1 varf de cutit piper negru macinat
- smantana degresata (optional)
- arpagic (optional)
Mod de preparare:
- Intr-o cratita mare aduceti la fierbere o cantitate mica de apa, care sa acopere cu un deget fundul vazului.
- Adaugati sparanghelul si fierbeti-l neacoperit pana cand devine fraged-crocant.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie cu diametrul 20 cm si caliti ceapa pana cand se inmoaie. Adaugati sparanghelul si rosiile deshidratate. Adaugati somonul afumat si luati tigaia de pe foc.
- Aprindeti cuptorul. Amestecati oul, apa, laptele praf, maghiranul, si piperul. Turnati amestecul peste somon. Acoperiti tigaia si tineti-o la foc slab spre potrivit timp de 7 minute sau pana cand amestecul s-a copt in partea de jos, ramanand putin umed deasupra.
- Puneti tigaia pe gratarul cuptorului, la 10-12 cm fata de sursa superioara de caldura, pana cand partea de sus se umfla si incepe sa se rumeneasca. (2-3 minute).
- Dupa dorinta, garnisiti cu smantana, icre de somon, maghiran si arpagic.
- Taiati frittata felii si puteti sa o consumati imediat.
- O varianta este sa folositi 1 cana cu buchetele de broccoli in loc de sparanghel si 60 gr sunca in loc de somon.
Informatii nutritionale per portie:
241 calorii, 19 gr proteine, 18 gr carbohidrati, 11 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 730 mg sodiu, 5 mg colesterol, 4 gr fibre
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Frittata cu branza
Frittata cu branza (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 lingurite de margarina ½ cana ceapa taiata felii ½ cana gogosar taiat felii ½ dovlecel taiat felii 2 rosii mici, taiate cubulete 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit 1 varf de cutit piper negru proaspat - Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine - Chec cu sparanghel, masline si rosii uscate la soare
Ingrediente 100ml ulei de masline 250g sparanghel (200g sparanghel alb, 50g sparanghel verde-varfurile) 200g faina neagra 2 1/2 lingurite praf de copt (1 plic) 1 lingurita sare 1 lingurita frunze de cimbru proaspat 3 oua 100ml lapte 120g masline negre curatate de samburi 100g rosii - Quiche cu somon si branza cu mucegai in stil Montignac
Quiche cu somon si branza cu mucegai Ingrediente pentru 4 portii: ulei de masline de calitate 1 ceapa alba taiata marunt 100 grame parmezan, dat pe razatoare 2 linguri de busuioc proaspat, taiat 8 oua mari 250 ml smantana dulce 10 masline negre - Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur)
Ingrediente pentru 4 portii: foto: Arhiva Slabute.ro 310 gr orez negru nefiert 305 gr creveti curatati (decorticati) 200 ml smantana pentru gatit 15% (se poate inlocui cu iaurt) sare de mare piper 230 gr sparanghel (8 fire) Mod de preparare: In vasul fara gauri