Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
14 Februarie, 2010 Mancaruri cu legume, Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene |
Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii)
Ingrediente frittata:
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa mica taiata felii
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine scurs
- 2 oua mari
- 3 albusuri
- ½ cana lapte praf degresat
- ½ cana branza mozzarella rasa
Ingrediente sosul:
- 4 rosii, curatate de seminte si taiate cubulete
- 2 hasme tocate
- 2 catei de usturoi tocat
- 2 linguri de verdeata tocata
- 1 lingura zeama de lamaie
- ¼ lingurita sare
- ¼ lingurita piper macinat
Mod de preparare a frittatei:
- Aprindeti cuptorul.
- Incalziti uleiul intr-o tigaie antiaderenta la foc potrivit. Adaugati ceapa si usturoiul; caliti-le timp de circa 3 minute, amestecand continuu pana cand se inmoaie. Adaugati spanacul si micsorati flacara.
- Intr-un vas mare bateti bine ouale si albusurile cu laptele pana devin spumoase si capata o culoare galben-deschis. Turnati ouale peste spanacul din tigaie. Tineti pe foc 5-7 minute, pana cand amestecul s-a copt in partea de jos si deasupra este aproape inchegat.
- Presarati branza.
- Introduceti totul la cuptor ca sa se rumeneasca partea de sus a compozitiei si sa se topeasca branza.
Mod de preparare a sosului:
- Intr-un vas mare amestecati rosiile, ceapa, usturoiul, verdeata, zeama de lamaie, sarea si piperul.
- Turnati peste frittata sosul proaspat preparat si puteti manca.
- Se poate consuma frittata si cu sos din comert.
Informatii nutritionale per portie:
369 calorii, 27 gr proteine, 28 gr carbohidrati, 17 gr grasime, 6 gr grasimi saturate, 740 mg sodiu, 230 mg colesterol, 8 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Frittata cu branza
Frittata cu branza (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 lingurite de margarina ½ cana ceapa taiata felii ½ cana gogosar taiat felii ½ dovlecel taiat felii 2 rosii mici, taiate cubulete 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit 1 varf de cutit piper negru proaspat - Frittata cu somon afumat
Frittata cu somon afumat (pentru 2 portii) Ingrediente: 8 tulpini de sparanghel proaspat 1 lingura ulei de masline extravirgin ½ ceapa ¼ cana rosii deshidratate 60 gr somon afumat 2 oua ¼ cana apa 3 linguri lapte praf degresat ¼ lingurita maghiran proaspat, maruntit 1 varf - Maioneza cu verdeata
Maioneza cu verdeata (pentru 1 cana) Ingrediente: ¾ cana maioneza cu continut redus de grasime ¾ cana verdeata tocata (marar, tarhon, patrunjel) 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 lingurita sos de soia dietetic 1 catel de usturoi mic Mod de - Sos olandez
Sos olandez (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 galbenus de ou 1 lingura margarina 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ lingurita mustar de Dijon piper rosu macinat Mod de preparare: Amestecati intr-o craticioara galbenusul si margarina. Puneti-le pe foc pentru a se topi - Peste provensal
Peste provensal (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 750 gr fileuri de peste 1/3 cana masline 1/2 linguri capere 1 cana rosii din conserva 3 linguri ceapa tocata 1/2 lingura rozmarin proaspat 1/2 lingura usturoi tocat 1/3 cana vin alb Mod de