Gratar londonez marinat
14 Februarie, 2010 Fripturi, Retete South Beach faza I |
![]() |
Gratar londonez marinat (pentru 8 portii)
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- ½ cana vin rosu sec
- 3 catei de usturoi tocati
- 3 linguri patrunjel tocat
- 1 lingura oregano tocat
- 1 foaie de dafin
- ½ lingurita piper negru proaspat macinat
- 750 gr muschi de vita
Mod de preparare:
- Amestecati intr-un bol uleiul, vinul, usturoiul, patrunjelul, oregano, foaia de dafin si piperul.
- Puneti carnea intr-un vas adanc si turnati desupra marinata. Intoarceti carnea pentru ca ambele fete sa fie imbibate cu marinata, acoperiti-o si tineti-o la frigider pentru cel putin 4 ore.
- La momentul dorit, incalziti gratarul aragazului sau pregatiti un gratar cu carbune. Aruncati marinata si foaia de dafin. Frigeti carnea 5 minute pe fiecare fata.
- Taiati carnea pe diagonala in felii subtiri.
- Serviti-o calda sau rece.
Informatii nutritionale per portie:
171 calorii, 17 gr proteine, 1 gr carbohidrati, 10 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 50 mg sodiu, 40 mg colesterol, 0 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Salata de pui la gratar cu sos tzatziki
Salata de pui la gratar cu sos tzatziki Ingrediente gratar carne de pui: 30 ml ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa 1/4 lingurita sare 1 lingurita piper negru zdrobit 4 jumatati de piept - Friptura de antricot marinat
Friptura de antricot marinat (pentru 6 portii) Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, taiata sferturi 1/3 cana otet balsamic 1/4 cana capere 2 linguri oregano proaspat, maruntit 3 catei de usturoi tocati 750 gr antricot 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru macinat mare Mod de - Pui marinat cu ierburi aromate
Pui marinat cu ierburi aromate (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele 1/2 cana vin alb 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura otet de vin alb 2 lingurite busuioc uscat maruntit 1 lingurita oregano - Pui marocan la gratar
Pui marocan la gratar (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita enibahar macinat 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita cuisoare macinate 2 catei de usturoi tocati 4 jumatati de piept de pui dezosat, fara - Salata de crevete cu sos de marar
Salata de crevete cu sos de marar (pentru 4 portii) Ingrediente salata de crevete: 1 cana vin alb sec 1 lingurita seminte de mustar ¼ lingurita boia de ardei iute 2 foi de dafin 1 lamaie taiata felii 750 gr crevete