Friptura de antricot marinat
18 Februarie, 2010 Fripturi, Promo, Retete South Beach faza II |
![]() |
Friptura de antricot marinat (pentru 6 portii)
Ingrediente:
- 1 ceapa rosie mica, taiata sferturi
- 1/3 cana otet balsamic
- 1/4 cana capere
- 2 linguri oregano proaspat, maruntit
- 3 catei de usturoi tocati
- 750 gr antricot
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat mare
Mod de preparare:
- Zdrobiti un sfert de ceapa si puneti-o deoparte. Tocati restul de ceapa. Amestecati-o cu otetul, caperele, oregano si usturoiul. Combinati un sfert de cana din acest amestec cu ceapa zdrobita si puneti-o deoparte.
- Presarati sare si piper pe ambele fete ale antricotului, intepati-l cu o furculita. Imbracati-l cu restul amestecului de ceapa si lasati-l sa se marineze intr-un vas inchis, 1 ora sau peste noapte.
- Incalziti cuptorul; daca folositi gratarul de la cuptor, asezati grilajul astfel incat carnea sa fie la o distanta de circa 10 cm fata de sursa superioara de caldura.
- Scoateti carnea din marinata si puneti-o pe gratarul cuptorului. Aruncati marinata.
- Frigeti carnea timp de 4-5 minute pe fiecare fata (daca o doriti mai in sange).
- Lasati-o sa stea 5 minute, apoi taiati-o felii.
- Pune-ti carnea pe un platou si presarati-o cu amestecul de ceapa pus deoparte.
Informatii nutritionale per portie:
176 calorii, 19 gr proteine, 3 gr carbohidrati, 9 gr grasime, 4 gr grasimi saturate, 230 mg sodiu, 50 mg colesterol, 1 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Gratar londonez marinat
Gratar londonez marinat (pentru 8 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin ½ cana vin rosu sec 3 catei de usturoi tocati 3 linguri patrunjel tocat 1 lingura oregano tocat 1 foaie de dafin ½ lingurita piper negru proaspat macinat 750 gr muschi - Pui marinat cu ierburi aromate
Pui marinat cu ierburi aromate (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele 1/2 cana vin alb 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura otet de vin alb 2 lingurite busuioc uscat maruntit 1 lingurita oregano - Frigarui de vita, ardei si ciuperci
Frigarui de vita, ardei si ciuperci (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 lingura apa 2 lingurite mustar de Dijon 1/2 lingurita oregano proaspta tocat 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 500 - Pui Tandoori
Pui Tandoori (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 piepti mari de pui (aproximativ 450 gr fiecare) 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita sare (optional) 1 varf de cutit piper negru macinat 3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 cana iaurt simplu degresat 3 - Pui marocan la gratar
Pui marocan la gratar (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita enibahar macinat 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita cuisoare macinate 2 catei de usturoi tocati 4 jumatati de piept de pui dezosat, fara
Iulie 12th, 2011 at 10:55
Ar fi extraordinar daca la fiecare reteta ar scrie si cu ce se seveste.
De exeplu inteleg salata o mananci cum este ea. Dar la o friptura ce faci?
Ce garnitura ar merge cu fiecare fel de mancare unde este cazul.