Pui cu sos de vin
18 Februarie, 2010 Mancaruri cu carne, Retete South Beach faza II |
Pui cu sos de vin (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 3 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii
- 1/8 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat mare
- 1/2 cana vin alb sec
- 3 rosii mijlocii, taiate felii
Mod de preparare:
- Intr-o cratita mijlocie, incalziti uleiul si usturoiul la foc potrivit.
- Presarati pieptul de pui cu sare si piper, apoi puneti-l in cratita si prajiti-l circa 7-10 minute.
- Adaugati vinul alb si mai lasati-l 2 minute pe foc.
- Scoateti puiul pe un platou.
- Caliti rosiile in cratita pana cand se fragezesc.
- Puneti-le peste pieptul de pui si turnati deasupra sosul din cratita.
Informatii nutritionale per portie:
190 calorii, 6 gr proteine, 5 gr carbohidrati, 15 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 117 mg sodiu, 12 mg colesterol, 1 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii) Ingrediente: 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit 1 lingurita sare 8 ciuperci mari 1 lingura ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba. Adaugati - Peste provensal
Peste provensal (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 750 gr fileuri de peste 1/3 cana masline 1/2 linguri capere 1 cana rosii din conserva 3 linguri ceapa tocata 1/2 lingura rozmarin proaspat 1/2 lingura usturoi tocat 1/3 cana vin alb Mod de - Pui cu otet balsamic
Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite 2 catei de usturoi tocati ½ lingurita piper negru proaspat macinat ½ lingurita sare 2 linguri - Pui cu glazura de caise
Pui cu glazura de caise (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 cana gem de caise cu inlocuitor de zahar 1/3 cana suc proaspat de portocale 1/4 cana margarina 4 bucati de piept de pui 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit - Salata mediteraneana de pui
Salata mediteraneana de pui (pentru 6 portii) Ingrediente sos: 1/2 cana sos italian fara zahar 1 lingura sos cu piper 1/2 lingurita frunze de menta uscate 1/4 lingurita pulbere de mustar Ingrediente salata: 500 gr piept de pui dezosat, fara