Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Pui cu sos de vin

Mancaruri cu carne, Retete South Beach faza II


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Pui cu sos de vin, articol scris de catre Slăbuţa

Pui cu sos de vin (pentru 4 portii)

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 3 jumatati de piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii
  • 1/8 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru macinat mare
  • 1/2 cana vin alb sec
  • 3 rosii mijlocii, taiate felii

Mod de preparare:

  1. Intr-o cratita mijlocie, incalziti uleiul si usturoiul la foc potrivit.
  2. Presarati pieptul de pui cu sare si piper, apoi puneti-l in cratita si prajiti-l circa 7-10 minute.
  3. Adaugati vinul alb si mai lasati-l 2 minute pe foc.
  4. Scoateti puiul pe un platou.
  5. Caliti rosiile in cratita pana cand se fragezesc.
  6. Puneti-le peste pieptul de pui si turnati deasupra sosul din cratita.

Informatii nutritionale per portie:

190 calorii, 6 gr proteine, 5 gr carbohidrati, 15 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 117 mg sodiu, 12 mg colesterol, 1 gr fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004

Mai cititi si...

  • Ciuperci umplute cu spanac
    Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii) Ingrediente: 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit 1 lingurita sare 8 ciuperci mari 1 lingura ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba. Adaugati
  • Peste provensal
    Peste provensal (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 750 gr fileuri de peste 1/3 cana masline 1/2 linguri capere 1 cana rosii din conserva 3 linguri ceapa tocata 1/2 lingura rozmarin proaspat 1/2 lingura usturoi tocat 1/3 cana vin alb Mod de
  • Pui cu otet balsamic
    Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite 2 catei de usturoi tocati ½ lingurita piper negru proaspat macinat ½ lingurita sare 2 linguri
  • Pui cu glazura de caise
    Pui cu glazura de caise (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 cana gem de caise cu inlocuitor de zahar 1/3 cana suc proaspat de portocale 1/4 cana margarina 4 bucati de piept de pui 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit
  • Salata mediteraneana de pui
    Salata mediteraneana de pui (pentru 6 portii) Ingrediente sos: 1/2 cana sos italian fara zahar 1 lingura sos cu piper 1/2 lingurita frunze de menta uscate 1/4 lingurita pulbere de mustar Ingrediente salata: 500 gr piept de pui dezosat, fara

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Mancaruri cu carne, Retete South Beach faza II (49 / 58)


Salata "perfecta" (pentru 6 portii) Ingrediente: 1 plic de gelatina simpla (fara aroma) 1/2 + 1/4 cani apa 1/4 cana indulcitor artificial 1/4 cana otet alb 1/2 lingurita sare 3/4 cana varza tocata fin 1 ...