Budinca de carne
16 Februarie, 2010 Mancaruri cu carne, Promo, Retete South Beach faza II |
![]() |
Budinca de carne (pentru 8 portii)
Ingrediente:
- 1 conserva (250 ml) pasta de tomate fara sare
- 1/2 cana vin rosu sec
- 1/2 cana apa
- 1 catel usturoi tocat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita oregano uscat
- 1/4 lingurita sare
- 500 gr piept de curcan tocat
- 1 cana fulgi de ovaz
- 1 ou
- 1/2 cana dovlecei rasi
Mod de preparare:
- Incalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
- Intr-o cratita amestecati pasta de rosii, vinul, apa, usturoiul, busuiocul, oregano si sarea. Aduceti la fierbere, apoi micsaorati flacara. Fierbeti 15 minute la foc mic, fara capac.
- Intr-un castron mare, amestecati bine pieptul de curcan tocat, fulgii de ovaz, dovleceii, oul, si o jumatate de cana din sosul de rosii. Amestecati bine. Puneti amestecul intr-o forma dreptunghiulara (ca pentru cozonac).
- Introduceti la cuptor pentru 45 de minute. Scurgeti zeama.
- Turnati peste budinca 1/2 cana din sosul de rosii ramas. Mai coaceti 15 minute.
- Asezati budinca pe un platou. Lasati-o 10 minute sa se racoreasca, apoi taiati-o felii.
- Serviti cu sosul de rosii ramas.
Informatii nutritionale per portie:
188 calorii, 12 gr proteine, 12 gr carbohidrati, 10 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 244 mg sodiu, 39 mg colesterol, 2 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se - Clatite umplute cu pui si ciuperci si sos bechamel, Montignac faza I
Ingrediente clatite: Faceti clatite din faina de naut, asa cum am aratat la socca (click). Ingrediente umplutura: 1 ceapa 400 gr ciuperci piept de pui tocat pasta de rosii fara adaosuri sare piper usturoi oregano apa Ingrediente sos bechamel: 1 lingura plina faina de naut 2 linguri ulei de - Salata de pui la gratar cu sos tzatziki
Salata de pui la gratar cu sos tzatziki Ingrediente gratar carne de pui: 30 ml ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa 1/4 lingurita sare 1 lingurita piper negru zdrobit 4 jumatati de piept - Salata greceasca
Salata greceasca (pentru 1 portie) Ingrediente: 8 foi de salata verde, rupta bucatele 1 castravete taiat felii, curatat de coaja si de seminte 1 rosie maruntita ½ cana ceapa rosie taiata felii ½ cana branza telemea slaba, rasa 2 linguri ulei de - Gazpacho
Gazpacho (pentru 5 portii) Ingrediente: ½ cani suc de rosii sau de legume 1 cana rosii curatate de coaja si seminte tocate marunt ½ cana telina tocata marunt ½ cana castravete tocat marunt ½ cana ardei gras verde tocat marunt ½ ceapa