Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Budinca de carne

Mancaruri cu carne, Promo, Retete South Beach faza II


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Budinca de carne, articol scris de catre Slăbuţa

Budinca de carne (pentru 8 portii)

budinca carne Budinca de carneIngrediente:

  • 1 conserva (250 ml) pasta de tomate fara sare
  • 1/2 cana vin rosu sec
  • 1/2 cana apa
  • 1 catel usturoi tocat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita sare
  • 500 gr piept de curcan tocat
  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1 ou
  • 1/2 cana dovlecei rasi

Mod de preparare:

  1. Incalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
  2. Intr-o cratita amestecati pasta de rosii, vinul, apa, usturoiul, busuiocul, oregano si sarea. Aduceti la fierbere, apoi micsaorati flacara. Fierbeti 15 minute la foc mic, fara capac.
  3. Intr-un castron mare, amestecati bine pieptul de curcan tocat, fulgii de ovaz, dovleceii, oul, si o jumatate de cana din sosul de rosii. Amestecati bine. Puneti amestecul intr-o forma dreptunghiulara (ca pentru cozonac).
  4. Introduceti la cuptor pentru 45 de minute. Scurgeti zeama.
  5. Turnati peste budinca 1/2 cana din sosul de rosii ramas. Mai coaceti 15 minute.
  6. Asezati budinca pe un platou. Lasati-o 10 minute sa se racoreasca, apoi taiati-o felii.
  7. Serviti cu sosul de rosii ramas.

Informatii nutritionale per portie:

188 calorii, 12 gr proteine, 12 gr carbohidrati, 10 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 244 mg sodiu, 39 mg colesterol, 2 gr fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004

Mai cititi si...

  • Lasagna cu spanac
    Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se
  • Clatite umplute cu pui si ciuperci si sos bechamel, Montignac faza I
    Ingrediente clatite: Faceti clatite din faina de naut, asa cum am aratat la socca (click). Ingrediente umplutura: 1 ceapa 400 gr ciuperci piept de pui tocat pasta de rosii fara adaosuri sare piper usturoi oregano apa Ingrediente sos bechamel: 1 lingura plina faina de naut 2 linguri ulei de
  • Salata de pui la gratar cu sos tzatziki
    Salata de pui la gratar cu sos tzatziki Ingrediente gratar carne de pui: 30 ml ulei de masline extravirgin 1 lingurita oregano 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa 1/4 lingurita sare 1 lingurita piper negru zdrobit 4 jumatati de piept
  • Salata greceasca
    Salata greceasca (pentru 1 portie) Ingrediente: 8 foi de salata verde, rupta bucatele 1 castravete taiat felii, curatat de coaja si de seminte 1 rosie maruntita ½ cana ceapa rosie taiata felii ½ cana branza telemea slaba, rasa 2 linguri ulei de
  • Gazpacho
    Gazpacho (pentru 5 portii) Ingrediente: ½ cani suc de rosii sau de legume 1 cana rosii curatate de coaja si seminte tocate marunt ½ cana telina tocata marunt ½ cana castravete tocat marunt ½ cana ardei gras verde tocat marunt ½ ceapa

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Mancaruri cu carne, Promo, Retete South Beach faza II (398 / 421)


File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare) 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 300 gr spanac, ...