Ingrediente:
2 dovlecei
1 file de pui
50 gr nuci
100 cascaval, cheag tare
sarea, piper
oregano, cateva fire
ulei de masline
Mod de preparare:
Dovleceii se taie in rondele de 5-6 cm, foarte atent se scoate pulpa, in asa fel incat sa se primeasca niste pahare.
File-ul de pui se taie marunt, se amesteca cu cascavalul razuit, nucile, oregano proaspat si se sareaza/pipereaza.
Dovleceii se ...Citeste »
O reteta ideala, hranitoare si sanatoasa pentru micul dejun.
Ingrediente pentru 2 portii:
4 oua
100 gr branza de vaci
3 rosii
frunzulite de oregano (se poate busuioc, cimbru sau patrunjel)
2 catei de usturoi
sare, piper proaspat macinat, dupa gust
ulei de masline
Mod de preparare:
Rosiile se acopera cu apa fierbinte pentru ~30 secunde, apoi se clatesc cu apa foarte rece si ...Citeste »
O mancare ideala pentru masa de pranz sau cina.
Ingrediente pentru ratatouille:
4-5 rosii
2 ardei grasi
1 vanata
2 dovlecei
1 ceapa
2 catei de usturoi
piper proaspat macinat
sare
cateva fire de cimbru sau alta verdeata
ulei de masline
Ingrediente pentru sos de iaurt si usturoi:
250 gr de iaurt gras
1 catel de usturoi
1/2 lingurita sare
1 legatura verdeata (patrunjel)
Mod de preparare ratatouille:
Rosiile se acopera cu apa ...Citeste »
O reteta foarte simpla, dar deosebit de gustoasa si sanatoasa.
Ingrediente pentru 2 portii:
un peste/crap intreg proaspat
sare, piper
ceapa verde, cat mai multa
rosii pasata – 400 gr
1 ulei masline
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala. Se portioneaza.
Se pune la gatit in vasul cu aburi.
In paralel, intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline, rosiile pasata ...Citeste »
Ingrediente pentru 8 fursecuri:
nuci macinate – 85 gr
ou de gaina, integral – 1 bucata
esenta de vanilie – 1 lingurita
esenta de migdale – 1 lingurita
extract de Stevie (indulcitor), lichid – 20 picaturi
Mod de preparare:
Nucile se macina.
Se amesteca cu un ou, esentele si extractul de stevie.
Compozitia se aseaza cu o lingura in forme de briose, care se ...Citeste »