Retete South Beach faza III
Rulada din curcan si fasole pastai, la abur
Ingrediente pentru rulada: 450 gr file de curcan 1 mar verde (~150 gr) 1 ceapa mare (~160 gr) sare, piper, condimente dupa gust Ingrediente pentru umplutura: 100 gr fasole verde pastai 100 gr cascaval, cheag tare 50 gr ...Citeste »
Rosii coapte cu parmezan
Ingrediente: 3 rosii sare si piper negru macinat 3 fire de cimbru 1 fir de rozmarin 1 catel de usturoi, pisat 25 gr parmezan ras Mod de preparare: Cuptorul se preincalzeste pana la 200 C. Frunzulitele de cimbru si ...Citeste »
Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur)
Ingrediente pentru 4 portii: 310 gr orez negru nefiert 305 gr creveti curatati (decorticati) 200 ml smantana pentru gatit 15% (se poate inlocui cu iaurt) sare de mare piper 230 gr sparanghel (8 fire) Mod de preparare: In ...Citeste »
Dovlecei cu umplutura de carne de pui, nuci si cascaval
Ingrediente: 2 dovlecei 1 file de pui 50 gr nuci 100 cascaval, cheag tare sarea, piper oregano, cateva fire ulei de masline Mod de preparare: Dovleceii se taie in rondele de 5-6 cm, foarte atent se scoate pulpa, in ...Citeste »
O reteta ideala, hranitoare si sanatoasa pentru micul dejun.
Ingrediente pentru 2 portii:
4 oua
100 gr branza de vaci
3 rosii
frunzulite de oregano (se poate busuioc, cimbru sau patrunjel)
2 catei de usturoi
sare, piper proaspat macinat, dupa gust
ulei de masline
Mod de preparare:
Rosiile se acopera cu apa fierbinte pentru ~30 secunde, apoi se clatesc cu apa foarte rece si ...Citeste »
O mancare ideala pentru masa de pranz sau cina.
Ingrediente pentru ratatouille:
4-5 rosii
2 ardei grasi
1 vanata
2 dovlecei
1 ceapa
2 catei de usturoi
piper proaspat macinat
sare
cateva fire de cimbru sau alta verdeata
ulei de masline
Ingrediente pentru sos de iaurt si usturoi:
250 gr de iaurt gras
1 catel de usturoi
1/2 lingurita sare
1 legatura verdeata (patrunjel)
Mod de preparare ratatouille:
Rosiile se acopera cu apa ...Citeste »
Ingrediente:
600 gr rosii cherry (se poate si cu rosii simple, dar trebuie sa fie mai coapte sau cu rosii pasate)
1 lingura busuioc
1 lingurita ulei de masline
sare dupa gust
2 bucati mozzarella
2 pliculete gelatina (intarire rapida)
1 legatura ruccola
Mod de preparare:
Daca se folosesc rosii proaspete
rosiile se acopera pentru 2 minute cu apa fierbinte, apoi se clatesc cu apa ...Citeste »
Ingrediente pentru 8 burgeri mari/8 portii:
Carne de porc, proaspata, prelucrata, spata, muschiulet, carne degresata, crud, 1363 gr
Frunze marar proaspat, 20 gr
Patrunjel, proaspat, 15 gr
Ceapa, 207 gr
Oua proaspete – 2 bucati
Sare de/pentru masa, dupa gust
Piper, dupa gust
Mod de preparare:
Carnea de porc se da prin masina de tocat.
Apoi, se dau tot prin masina de tocat verdeturile si ...Citeste »
Ingrediente pentru 8 fursecuri:
nuci macinate – 85 gr
ou de gaina, integral – 1 bucata
esenta de vanilie – 1 lingurita
esenta de migdale – 1 lingurita
extract de Stevie (indulcitor), lichid – 20 picaturi
Mod de preparare:
Nucile se macina.
Se amesteca cu un ou, esentele si extractul de stevie.
Compozitia se aseaza cu o lingura in forme de briose, care se ...Citeste »