Jeleu de rosii cu mozzarella
12 Ianuarie, 2012 Aperitive, Promo, Retete South Beach faza I, Retete South Beach faza II, Retete South Beach faza III |
![]() |
Ingrediente:
600 gr rosii cherry (se poate si cu rosii simple, dar trebuie sa fie mai coapte sau cu rosii pasate)
- 1 lingura busuioc
- 1 lingurita ulei de masline
- sare dupa gust
- 2 bucati mozzarella
- 2 pliculete gelatina (intarire rapida)
- 1 legatura ruccola
Mod de preparare:
Daca se folosesc rosii proaspete
- rosiile se acopera pentru 2 minute cu apa fierbinte, apoi se clatesc cu apa cat mai rece (chiar cu gheata), se depileaza
- se taie in 4 bucati, se dau prin blender pana la obtinerea unui piure, se trec printr-o sita ca sa scapam de seminte
* in cazul rosiilor pasate se trece direct la partea cu mixarea cu ajutorul blender-ului
Se pune o cratita pe foc cu piure-ul de rosii, se adauga uleiul de masline si sarea, se tine pe foc foarte mic ~25 minute, se amesteca cu o lingura de lemn.
Se adauga busuiocul si gelatina preparata conform instructiunilor de pe pliculet, se amesteca bine si se mai tine pe foc 1 minut.
Se iau formele pentru jeleu. Se toarna jeleul de rosii in fiecare (se lasa 1 cm spatiu pana la margine), se pune deasupra o felie/un disc de mozzarella si se preseaza putin.
Se pun formele de jeleu la frigider pana cand jeleul se intareste.
Dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un platou, se decoreaza cu frunze de ruccola.
Pofta buna!
sursa: livejournal.com
Mai cititi si...
- Pate cu jeleu de rodie
Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie - Aspic dietetic, reteta pentru Craciun sau Revelion
Ingrediente pentru 16 portii: file de pui/piept de pui – 3 bucati bulion de pui cascaval slab/mozzarella – 300 gr broccoli – 500 gr champignon marinati – 300 gr verdeata – multa capere rosii – pentru decor gelatina sare – dupa gust Mod de preparare: Pieptul de - Supa crema de rosii
Ingrediente: telina – 85 gr ceapa rosie – 60 gr pastarnac – 42 gr ardei gras rosu – 180 gr rosii pasate – 500 gr rosii intregi decojite – 300 gr leustean – 10 gr apa – 1500 ml ulei masline – 15 ml sare vegeta - Pizza fara aluat “Slabuta”
Ingrediente pentru 4 portii: oua proaspete – 100 gr (2 bucati) mozzarella – 95 gr ciuperci champignon crude – 500 gr rosii – 150 gr ceapa verde – 15 gr marar – 20 gr sare de masa dupa gust piper negru dupa - Chec cu sparanghel, masline si rosii uscate la soare
Ingrediente 100ml ulei de masline 250g sparanghel (200g sparanghel alb, 50g sparanghel verde-varfurile) 200g faina neagra 2 1/2 lingurite praf de copt (1 plic) 1 lingurita sare 1 lingurita frunze de cimbru proaspat 3 oua 100ml lapte 120g masline negre curatate de samburi 100g rosii