Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Jeleu de rosii cu mozzarella

Aperitive, Promo, Retete South Beach faza I, Retete South Beach faza II, Retete South Beach faza III


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Jeleu de rosii cu mozzarella, articol scris de catre Slăbuţa

Ingrediente:

  • jeleu rosii mozzarella Jeleu de rosii cu mozzarella600 gr rosii cherry (se poate si cu rosii simple, dar trebuie sa fie mai coapte sau cu rosii pasate)
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare dupa gust
  • 2 bucati mozzarella
  • 2 pliculete gelatina (intarire rapida)
  • 1 legatura ruccola

Mod de preparare:

Daca se folosesc rosii proaspete

  • rosiile se acopera pentru 2 minute cu apa fierbinte, apoi se clatesc cu apa cat mai rece (chiar cu gheata), se depileaza
  • se taie in 4 bucati, se dau prin blender pana la obtinerea unui piure, se trec printr-o sita ca sa scapam de seminte

* in cazul rosiilor pasate se trece direct la partea cu mixarea cu ajutorul blender-ului

Se pune o cratita pe foc cu piure-ul de rosii, se adauga uleiul de masline si sarea, se tine pe foc foarte mic ~25 minute, se amesteca cu o lingura de lemn.

Se adauga busuiocul si gelatina preparata conform instructiunilor de pe pliculet, se amesteca bine si se mai tine pe foc 1 minut.

Se iau formele pentru jeleu. Se toarna jeleul de rosii in fiecare (se lasa 1 cm spatiu pana la margine), se pune deasupra o felie/un disc de mozzarella si se preseaza putin.

Se pun formele de jeleu la frigider pana cand jeleul se intareste.

Dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un platou, se decoreaza cu frunze de ruccola.

Pofta buna!

sursa: livejournal.com

Mai cititi si...

  • Pate cu jeleu de rodie
    Pate cu jeleu de rodie Ingrediente: ficat de pui – 500 gr ulei de masline – 2 linguri ceapa-salota – 4 bucati usturoi – 2 catei vin alb sec – 100 ml unt – 150 gr ienupar – 7 boabe suc proaspat de rodie
  • Aspic dietetic, reteta pentru Craciun sau Revelion
    Ingrediente pentru 16 portii: file de pui/piept de pui – 3 bucati bulion de pui cascaval slab/mozzarella – 300 gr broccoli – 500 gr champignon marinati – 300 gr verdeata – multa capere rosii – pentru decor gelatina sare – dupa gust Mod de preparare: Pieptul de
  • Supa crema de rosii
    Ingrediente: telina – 85 gr ceapa rosie – 60 gr pastarnac – 42 gr ardei gras rosu – 180 gr rosii pasate – 500 gr rosii intregi decojite – 300 gr leustean – 10 gr apa – 1500 ml ulei masline – 15 ml sare vegeta
  • Pizza fara aluat “Slabuta”
    Ingrediente pentru 4 portii: oua proaspete – 100 gr (2 bucati) mozzarella – 95 gr ciuperci champignon crude – 500 gr rosii – 150 gr ceapa verde – 15 gr marar – 20 gr sare de masa dupa gust piper negru dupa
  • Chec cu sparanghel, masline si rosii uscate la soare
    Ingrediente 100ml ulei de masline 250g sparanghel (200g sparanghel alb, 50g sparanghel verde-varfurile) 200g faina neagra 2 1/2 lingurite praf de copt (1 plic) 1 lingurita sare 1 lingurita frunze de cimbru proaspat 3 oua 100ml lapte 120g masline negre curatate de samburi 100g rosii

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Aperitive, Promo, Retete South Beach faza I, Retete South Beach faza II, Retete South Beach faza III (94 / 459)


Origine Semintele de in sunt cunoscute inca din epoca de piatra. Primele insemnari ale intrebuintarii lor culinare dateaza din Grecia Antica. Abia in secolul al XVII semintele de in au fost introduse in Canada, care, ...