Sosuri
Sos vinegreta cu otet balsamic
Sos vinegreta cu otet balsamic (pentru 2/3 cana de sos) Ingrediente: 1/3 cana ulei de masline extravirgin 1/3 cana otet balsamic 2 lingurite cimbru proaspat, maruntit 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita piper alb 1 lingura busuioc proaspta, ...Citeste »
Sos olandez
Sos olandez (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 galbenus de ou 1 lingura margarina 1 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ lingurita mustar de Dijon piper rosu macinat Mod de preparare: Amestecati intr-o craticioara galbenusul si margarina. Puneti-le pe ...Citeste »
Maioneza cu verdeata
5 Februarie, 2010Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene, Sosuri ComentariiMaioneza cu verdeata (pentru 1 cana)
Ingrediente:
¾ cana maioneza cu continut redus de grasime
¾ cana verdeata tocata (marar, tarhon, patrunjel)
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 lingurita sos de soia dietetic
1 catel de usturoi mic
Mod de preparare:
Puneti in mixer sau in robotul de bucatarie maioneza, verdeata, zeama de lamaie, sosul de soia si usturoiul.
Amestecati bine.
Informatii nutritionale ...Citeste »
Ingrediente:
1 galbenus
1 lingura mustar
1/2 lingurita sare
200 g iaurt
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusul de ou cu sarea si mustarul.
Apoi se incorporeaza treptat iaurtul.
Se adauga zeama de lamaie dupa gust.
Ingrediente pentru 1 portie:
1 ou
200g branza de vaci 0% grasimi
1 lingura de ulei masline
suc de la 1/2 lamaie
piper
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusul cu branza.
Se adauga uleiul si sucul de lamaie.
Piperati.
Albusul se bate spuma si se adauga cu delicatete la sos.
Se serveste la peste rece sau cald.
Informatii nutritionale per portie: 260 kcal
Reteta recomandata de slabuta: Kathy ...Citeste »
Sos de iaurt cu marar
(aprox. 200 calorii – depinde de iaurt)
Ingrediente:
200 g iaurt
1 catel de usturoi
1/2 lingurita sare
boia de ardei iute
marar
Mod de preparare:
Se curata si se spala catelul de usturoi. Se piseaza apoi si se amesteca cu sarea.
Se toaca mararul marunt.
Se amesteca in bol iaurtul, usturoiul, mararul si boiaua iute.
Se lasa cam ...Citeste »