Sos vinegreta cu otet balsamic
8 Martie, 2010 Retete South Beach faza III, Retete post, Retete vegetariene, Sosuri |
Sos vinegreta cu otet balsamic (pentru 2/3 cana de sos)
Ingrediente:
- 1/3 cana ulei de masline extravirgin
- 1/3 cana otet balsamic
- 2 lingurite cimbru proaspat, maruntit
- 1/4 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper alb
- 1 lingura busuioc proaspta, maruntit
Mod de preparare:
- Puneti uleiul de masline, otetul, cimbrul, sarea, piperul si busuiocul intr-un borcan cu capac.
- Inchideti borcanul si scuturati bine.
Informatii nutritionale per portie:
90 calorii, 0 gr proteine, 2 gr carbohidrati, 9 gr grasime, 1 gr grasimi saturate, 75 mg sodiu, 0 mg colesterol, 0 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Capsune in otet balsamic
Capsune in otet balsamic (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 kg capsune, fierte la abur si taiate jumatati 2 pachetele inlocuitor de zahar 3 linguri otet balsamic piper negru macinat grosier cateva fire de menta (optional) Mod de preparare: Intr-un castron mijlociu amestecati capsunele - Salata de mozzarella si rosii
Salata de mozzarella si rosii (pentru 4 portii) Ingrediente: 2 rosii mijlocii, bine coapte, taiate felii 125 gr branza mozzarella proaspata, taiata felii 1/4 cana frunze proaspete de busuioc 2 linguri ulei de masline extravirgin 2 linguri otet balsamic 1 lingurita piper - Salata de sparanghel alb
Salata de sparanghel alb (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 lingurita tarhon proaspat, maruntit 1/2 cana rosii nfara seminte, taiate marunt 1/3 cana ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi tocat 2 linguri otet de vin alb frunze de salata 1 conserva (350 - Pui cu otet balsamic
Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite 2 catei de usturoi tocati ½ lingurita piper negru proaspat macinat ½ lingurita sare 2 linguri - Salata de cuscus cu rosii si busuioc
Salata de cuscus cu rosii si busuioc (pentru 7 portii) Ingrediente: 3/4 cana cuscus fiert 1 rosie tocata 1/3 cana naut din conserva, scurs si uscat 2 hasme tocate 1 lingurita ulei de masline extravirgin 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa 1