Retete vegetariene
Salata sanatoasa cu varza de Bruxelles, broccoli, merisoare si nuci de pin
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 gr varza de Bruxelles 1 capatana de broccoli 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi un pumn de seminte de pin un pumn merisoare uscate 1 lingura otet balsamic 1 lingura suc de ...Citeste »
Bomboane sanatoase din fructe uscate
Ingrediente pentru 28 bucati (~57 kcal/bomboana): prune uscate - 165 gr nuci - 100 gr merisoare uscate - 125 gr pentru invelis: nuci - 25 gr cacao - 8 gr zahar brut/sirop de agave - 15 gr Mod ...Citeste »
Inghetata verde racoritoare de avocado si ruccola
Ingrediente pentru 4 portii: 1 banana mare 1 avocado mediu 1/2 legatura de ruccola 1-2 lingurite suc de lamaie sirop de agave Mod de preparare: Toate ingredientele, in afara de siropul de agave, se aseaza in blender ...Citeste »
Smoothie de banane, de post
Ingrediente pentru 2 portii: lapte de cocos/migdale - 400 ml banane - 1 bucata dimensiune mare gheata - cateva cubulete fulgi de cocos - 1 lingurita Mod de preparare: Banana se curata de coaja si se ...Citeste »
Ingrediente:
2 pere (cate vreti voi, eu de data aceasta le-am lasat intregi, data viitoare nu le mai las intregi)
350 ml apa
3 linguri fructoza
70 gr ciocolata 85% cacao
Mod de preparare:
Perele le-am curatat de coaja si le-am dat in clocot in apa cu fructoza care fierbea.
Am lasat sa dea 2-3 clocote, apoi le-am scos pe rand si ...Citeste »
Ingrediente salata:
77 gr quinoa
1 legatura patrunjel
1 castravete
1 rosie mare sau 2 medii
1 legatura ceapa verde
Ingrediente sos:
1/4 suc de lamaie (3-4 linguri)
1/4 ulei de masline (3 linguri )
1/4 lingurita piper
1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Quinoa se spala o data dupa care se pune in apa 250ml pentru 15 min.
Dupa ce s-a fiert, se lasa la racit.
Intre timp ...Citeste »
Salata de fasole, reteta de post
Ingrediente pentru 4 portii:
250 gr fasole boabe (fiarta, cu morcovi, pastarnac si ceapa)
3 ridichi
1 ardei gras rosu
1 ceapa rosie, medie
1 legatura de patrunjel
sare, piper, dupa gust
2-3 linguri de ulei de masline
1 lingura otet balsamic
Mod de preparare:
Fasolea fiarta se pune la scurs si racit.
Ceapa, ridichile, ardeiul gras si patrunjelul se curata ...Citeste »
Chiftelute din soia, a la Monti
Ingrediente:
100 gr soia granule
4 catei de usturoi – 15 gr
1 ceapa – 75 gr
patrunjel – 9 gr
2 linguri ulei masline – 15 gr
2 linguri faina de naut – 17 gr
sare, piper, boia dulce
Mod de preparare:
Se prepara soia conform instructiunilor de pe pachet.
Se stoarce de surplusul de apa si se amesteca ...Citeste »
Pesmeti
Ingrediente:
1 cana (250 ml) faina integrala – 140 gr
1 cana tarate fine – 90 gr
1 pliculet drojdie uscata – 7 gr
1 cana apa
sare
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele.
Se lasa deoparte aproximativ 20 minute.
Intre timp se incinge cuptorul.
Apoi se intinde o foaie subtire, se formeaza patratele, se pun pe o tava cu hartie de copt, se ...Citeste »