Retete lacto vegetariene
Ghebe marinate cu oua fierte si sos pesto alla genovese con basilico
Ingrediente pentru 2 portii: un borcan de ghebe marinate (lichid scurs) 4 oua fierte 2 linguri sos pesto alla genovese Mod de preparare: Ghebele se taie feliute. Se amesteca foarte bine cu sos pesto. La aceasta compozitie ...Citeste »
Salata sanatoasa cu varza de Bruxelles, broccoli, merisoare si nuci de pin
Ingrediente pentru 4 persoane: 500 gr varza de Bruxelles 1 capatana de broccoli 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi un pumn de seminte de pin un pumn merisoare uscate 1 lingura otet balsamic 1 lingura suc de ...Citeste »
Bomboane sanatoase din fructe uscate
Ingrediente pentru 28 bucati (~57 kcal/bomboana): prune uscate - 165 gr nuci - 100 gr merisoare uscate - 125 gr pentru invelis: nuci - 25 gr cacao - 8 gr zahar brut/sirop de agave - 15 gr Mod ...Citeste »
Branza Cottage de casa
Vom avea nevoie de: 1 litru lapte de tara 2.5% grasime 200 gr frisca naturala (nu vegetala) 20% grasime 3 linguri otet din vin alb putina sare Cum obtinem branza cottage: Intr-o cratita turnam laptele si ...Citeste »
Ingrediente:
3 rosii
sare si piper negru macinat
3 fire de cimbru
1 fir de rozmarin
1 catel de usturoi, pisat
25 gr parmezan ras
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste pana la 200 C.
Frunzulitele de cimbru si rozmarin se toaca marunt.
Rosiile se taie in doua jumatati, se pun pe tava tapetata cu hartie de copt, se sareaza, pipereaza dupa gust.
Deasupra se presara ...Citeste »
Ingrediente pentru 4 portii:
1 banana mare
1 avocado mediu
1/2 legatura de ruccola
1-2 lingurite suc de lamaie
sirop de agave
Mod de preparare:
Toate ingredientele, in afara de siropul de agave, se aseaza in blender si se mixeaza foarte bine.
Compozitia se pune intr-o forma si se da la congelator, ~2 ore.
La fiecare jumatate de ora se amesteca.
Inainte de servire, inghetata ...Citeste »
Felul I
Supa de verdeturi, de Pasti (~198 kcal/portie)
Ingrediente pentru 6 portii:
apa – 1500 ml
oua de prepelita, fierte tare – 6 bucati
frunze de coriandru – 4 legaturi
patrunjel proaspat – 2 legaturi
cascaval, cheag tare – 200 gr
faina de migdale – 1/2 pahar
sare – dupa gust
ardei gras rosu – dupa gust
Mod de preparare:
Verdeata (patrunjel, coriandru) se spala si ...Citeste »
Ingrediente pentru 2 portii:
lapte de cocos/migdale – 400 ml
banane – 1 bucata dimensiune mare
gheata – cateva cubulete
fulgi de cocos – 1 lingurita
Mod de preparare:
Banana se curata de coaja si se taie rondele.
Se mixeaza cu ajutorul unui blender, pana la obtinerea unei mase omogene.
Se adauga laptele de cocos sau migdale, se mixeaza inca o data.
Smoothie se ...Citeste »
Ingrediente:
2 pere (cate vreti voi, eu de data aceasta le-am lasat intregi, data viitoare nu le mai las intregi)
350 ml apa
3 linguri fructoza
70 gr ciocolata 85% cacao
Mod de preparare:
Perele le-am curatat de coaja si le-am dat in clocot in apa cu fructoza care fierbea.
Am lasat sa dea 2-3 clocote, apoi le-am scos pe rand si ...Citeste »