Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Retete lacto vegetariene

Biscuiti cu piper negru, fara gluten

Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete lacto vegetariene Comentarii
Biscuiti cu piper negru, fara gluten

Ingrediente:

1 1/2 cana faina de migdale (se poate inlocui cu faina grau integrala)
3/4 cana cacao
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper macinat foarte fin
1/2 lingurita scortisoara macinata
160 gr unt, moale
115 gr zahar brut, natural
1 ou mare
1 1/2 lingurita extract natural de vanilie
zahar brut pentru ornat

Mod de preparare:
Faina de migdale, cacao, sarea, piperul si scortisoara se amesteca foarte ...Citeste »

Paine de casa, din faina macerata

Panificatie, Promo, Retete lacto vegetariene Comentarii
Paine de casa, din faina macerata

In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am vorbit despre importanta pre-prepararii unor cereale, printre care este si faina de grau integrala. Macerarea are ca rol neutralizarea acidului fitic, continut in majoritatea cerealelor, neutralizarea enzimelor inhibitoare si descompunerea glutenului si a altor proteine din cereale in compusi mai simpli, usor de digerat/asimilat. Acidul fitic ...Citeste »

Ciulama de ciuperci

Garnituri, Retete lacto vegetariene Comentarii
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci
Ingrediente (pentru 4 portii)

1 ceapa maricica (80 gr)
400 gr ciuperci champignon proaspete
200 g smantana slaba
1 lingura de faina (17 gr)
1 lingura ulei de masline
sare, piper
verdeata (marar)
2 catei de usturoi

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
Cand a devenit ceapa rumena, se ...Citeste »

Ciuperci cu mozzarella

Aperitive, Promo, Retete South Beach faza I, Retete lacto vegetariene Comentarii
Ciuperci cu mozzarella

O reteta de aperitiv dietetic foarte simpla, usor de facut si delicioasa.
Ingrediente pentru 2 portii:

ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari)
sare, piper – dupa gust
mozzarella – 75 gr
patrunjel tocat

Mod de preparare:

Se spala ciupercile. Se rup coditele.
Pe o tava se pune hartie de copt, iar pe ea se aranjeaza “palarioarele” de ciuperci.
Deasupra se presara ...Citeste »

Gratin de dovlecei, a la Monti

Mancaruri cu legume, Promo, Retete Montignac faza I, Retete lacto vegetariene Comentarii
Gratin de dovlecei, a la Monti

Ingrediente:

dovlecei
urda
piper
ceapa verde
zaatar
cabanos
rosii
oua – 4 bucati
cascaval

Mod de preparare:

Am pus un rand de felii subtiri de dovlecei, am presarat urda sfaramata, piper, ceapa verde, zaatar (un condiment din Israel), cateva rondele de cabanos (mai mult de miros, ca sunt afumati), apoi am pus iar dovlecei si din nou acelasi strat de urda, ceapa verde, etc…
La sfarsit, am ...Citeste »

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: