Ciulama de ciuperci
Ingrediente (pentru 4 portii)
1 ceapa maricica (80 gr)
400 gr ciuperci champignon proaspete
200 g smantana slaba
1 lingura de faina (17 gr)
1 lingura ulei de masline
sare, piper
verdeata (marar)
2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
Cand a devenit ceapa rumena, se ...Citeste »
O reteta de aperitiv dietetic foarte simpla, usor de facut si delicioasa.
Ingrediente pentru 2 portii:
ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari)
sare, piper – dupa gust
mozzarella – 75 gr
patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se spala ciupercile. Se rup coditele.
Pe o tava se pune hartie de copt, iar pe ea se aranjeaza “palarioarele” de ciuperci.
Deasupra se presara ...Citeste »
Ingrediente pentru 2 portii:
Aluat
150 gr faina integrala
100 fr branza de vaci
1 lingurita praf de copt
3 linguri de lapte
2 linguri de ulei masline
sare
piper
Umplutura
250 gr rosii
sare
piper
1 bulb de fenicul
50 gr champignon
boia de ardei
1 lingura de ulei de masline
Mod de preparare:
Se framanta faina integrala cu branza de vaci, praful de copt, lapte, uleiul de masline, sare si piper.
Se ...Citeste »
Ingrediente:
600-700 gr ciuperci
1 bucata ceapa
o ceasca orez integral
3 linguri ulei (de preferat ulei de masline)
sare
verdeata tocata
Mod de preparare:
Ceapa tocata se caleste in uleiul incins, se adauga apoi orezul, se caleste putin si se stinge cu apa clocotita.
Se adauga ciupercile spalate si taiate felii, se presara sarea si se pun la foc potrivit timp de 20 ...Citeste »