Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Ciulama de ciuperci

Garnituri, Retete lacto vegetariene


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Ciulama de ciuperci, articol scris de catre Slăbuţa

Ciulama de ciuperci

ciulama ciuperci Ciulama de ciuperciIngrediente (pentru 4 portii)

  • 1 ceapa maricica (80 gr)
  • 400 gr ciuperci champignon proaspete
  • 200 g smantana slaba
  • 1 lingura de faina (17 gr)
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper
  • verdeata (marar)
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare:

  1. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
  2. Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
  3. Cand a devenit ceapa rumena, se adauga ciupercile feliate, sarea si piperul.
  4. Se mai adauga 2-3 pahare de apa si se lasa sa fiarba pana ce scade apa.
  5. Dupa ce apa a scazut, se adauga o lingura de faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocolase.
  6. Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza smantana.
  7. Se adauga usturoiul pisat marunt si se amesteca.
  8. Se presara verdeata pe deasupra.

Pofta buna!

Informatii nutritionale (calorii ciulama de ciuperci, grasimi, proteine, etc): Ciulama de ciuperci

Mai cititi si...

  • Supa crema de ciuperci
    Reteta preluata de la slabuta Laura, dar pe care eu am adaptat-o un pic. Supa crema de ciuperci (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 ceapa – 90 gr o lingura faina soia – 15 gr ciuperci curatate - 430 gr 1 lingura
  • Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori
    Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori Ingrediente: 2 bucati file de peste pangasius 1 ceapa mica 2 catei usturoi 2-3 rosii 2 linguri ulei masline 200 ml smantana 6-8 castravecior murati cornisoni 2 linguri
  • Ratatouille cu sos de iaurt si usturoi
    O mancare ideala pentru masa de pranz sau cina. Ingrediente pentru ratatouille: 4-5 rosii 2 ardei grasi 1 vanata 2 dovlecei 1 ceapa 2 catei de usturoi piper proaspat macinat sare cateva fire de  cimbru sau alta verdeata ulei de masline Ingrediente pentru sos de iaurt si
  • Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
    Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si
  • Drob de miel dietetic
    Drobul este o reteta traditionala romaneasca care nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra de Pasti. Drob de miel dietetic Ingrediente: maruntaiele de la miel (1 ficat, 2 rinichi, 1/2 plaman) 3 legaturi de ceapa 3 legaturi de

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Garnituri, Retete lacto vegetariene (14 / 79)


O reteta de aperitiv dietetic foarte simpla, usor de facut si delicioasa. :) Ingrediente pentru 2 portii: ciuperci champignon - 214 gr (4 "palarii" mari) sare, piper - dupa gust mozzarella - 75 gr patrunjel ...