Ciulama de ciuperci
28 Iunie, 2010 Garnituri, Retete lacto vegetariene |
Ciulama de ciuperci
Ingrediente (pentru 4 portii)
- 1 ceapa maricica (80 gr)
- 400 gr ciuperci champignon proaspete
- 200 g smantana slaba
- 1 lingura de faina (17 gr)
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
- verdeata (marar)
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
- Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
- Se pune la calit intr-o lingura de ulei de masline.
- Cand a devenit ceapa rumena, se adauga ciupercile feliate, sarea si piperul.
- Se mai adauga 2-3 pahare de apa si se lasa sa fiarba pana ce scade apa.
- Dupa ce apa a scazut, se adauga o lingura de faina si se amesteca bine, ca sa nu se formeze cocolase.
- Se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute, dupa care se ia de pe foc si se incorporeaza smantana.
- Se adauga usturoiul pisat marunt si se amesteca.
- Se presara verdeata pe deasupra.
Pofta buna!
Informatii nutritionale (calorii ciulama de ciuperci, grasimi, proteine, etc): Ciulama de ciuperci
Mai cititi si...
- Supa crema de ciuperci
Reteta preluata de la slabuta Laura, dar pe care eu am adaptat-o un pic. Supa crema de ciuperci (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 ceapa – 90 gr o lingura faina soia – 15 gr ciuperci curatate - 430 gr 1 lingura - Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori
Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori Ingrediente: 2 bucati file de peste pangasius 1 ceapa mica 2 catei usturoi 2-3 rosii 2 linguri ulei masline 200 ml smantana 6-8 castravecior murati cornisoni 2 linguri - Ratatouille cu sos de iaurt si usturoi
O mancare ideala pentru masa de pranz sau cina. Ingrediente pentru ratatouille: 4-5 rosii 2 ardei grasi 1 vanata 2 dovlecei 1 ceapa 2 catei de usturoi piper proaspat macinat sare cateva fire de cimbru sau alta verdeata ulei de masline Ingrediente pentru sos de iaurt si - Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si - Drob de miel dietetic
Drobul este o reteta traditionala romaneasca care nu trebuie sa lipseasca de pe masa noastra de Pasti. Drob de miel dietetic Ingrediente: maruntaiele de la miel (1 ficat, 2 rinichi, 1/2 plaman) 3 legaturi de ceapa 3 legaturi de