Ciupercile
18 Decembrie, 2008 Info alimente, Sfaturi slabire |
![]() |
Ciupercile se caracterizeaza prin prezenta proteinelor (care induc senzatia de satietate), bogatia in complexul vitaminelor B (riboflavina [vit. B2], niacina [vit. B3] si acid pantothenic [Vit. B5]) si minerale (seleniu, potasiu si cupru). Fibrele ciupercilor taie pofta de mancare si faciliteaza tranzitul intestinal.
Ciupercile au putine calorii si au in compozitie substante antibacteriale care ajuta organismul.
Sunt de preferat ciupercile crude sau preparate la abur sau cuptor decat cele conservate, care au foarte mult sodiu.
100 g de ciuperci au între 25-45 kcal. Ciupercile conţin:
- 80-90 % apa
- minerale (0,6-1,5 %)
- proteine (2-4 %)
- vitaminele A, B, D (cantitate variabila in functie de specia de ciuperci)
Tot in 100 g de ciuperci gasim:
- 2 mg de vitamina B5
- 1 microgram de vitamina K
- 12-15 micrograme de vitamina B8
- 1 mg de zinc
- 3-5 micrograme de seleniu
Mai cititi si...
- Zaharul
Zaharul este unul dintre cele mai periculoase produse pentru silueta ta. Stiai ca 100 gr zahar contin ~379 de calorii si nici o substanta nutritiva importanta pentru organismul tau?! Acum imagineaza-ti cat de mult zahar se - Detoxifierea organismului
Continuam cu un alt articol din capitolul detoxifiere. Detoxifierea organismului inseama curatarea de toxine in interiorul corpului prin mijloace naturale. Naturale si nu artificiale (chimice)!!! Exista foarte multe produse pe piata, care sunt comercializate sub titulatura - Oua de prepelita – partea II
In partea I am vorbit despre cateva dintre beneficiile oualelor de prepelita, precum si despre deosebirile dintre ouale de gaina si cele de prepelita. Continuam cu alte aspecte importante. Ouale de prepelita contin mai multe vitamine Chiar daca - Ciuperci cu mozzarella
O reteta de aperitiv dietetic foarte simpla, usor de facut si delicioasa. Ingrediente pentru 2 portii: ciuperci champignon – 214 gr (4 “palarii” mari) sare, piper – dupa gust mozzarella – 75 gr patrunjel tocat Mod de preparare: Se spala ciupercile. - Ciuperci umplute cu spanac
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii) Ingrediente: 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit 1 lingurita sare 8 ciuperci mari 1 lingura ulei de masline extravirgin Mod de preparare: Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba. Adaugati