Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Ciuperci umplute cu spanac

Aperitive, Promo, Retete South Beach faza I, Retete post, Retete vegetariene


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Ciuperci umplute cu spanac, articol scris de catre Slăbuţa

Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii)

ciuperci umplute Ciuperci umplute cu spanacIngrediente:

  • 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit
  • 1 lingurita sare
  • 8 ciuperci mari
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

Mod de preparare:

  1. Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba.
  2. Adaugati spanacul si sarea. Acoperiti si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet.
  3. Spalati ciupercile. Taiati si tocati cozile, indepartand capetele.
  4. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati cozile de ciuperci tocate. Caliti-le pana cand devin aurii (circa 3 minute). Scoateti-le din tigaie. Adaugati palariile ciupercilor si caliti-le timp de 4-5 minute. Apoi asezati-le pe un platou rezistent la caldura.
  5. Scurgeti spanacul si amestecati-l cu cozile de ciuperci calite.
  6. Umpleti ciupercile cu acest amestec si le puteti consuma imediat sau le puteti tine la cuptor, la foc mic, pana la servire.

Informatii nutritionale per portie:

33 calorii, 2 gr proteine, 3 gr carbohidrati, 2 gr grasime, 0 gr grasimi saturate, 74 mg sodiu, 0 mg colesterol, 2 gr fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004

Mai cititi si...

  • Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
    Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine
  • Salata de spanac cu somon inabusit
    Salata de spanac cu somon inabusit (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 250 gr spanac proaspat, curatat ¼ lingurita sare ¼ lingurita piper negru proaspat macinat ½ cana ceapa tocata 3 rosii proaspete (circa 600 gr), curatate de
  • Peste provensal
    Peste provensal (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 750 gr fileuri de peste 1/3 cana masline 1/2 linguri capere 1 cana rosii din conserva 3 linguri ceapa tocata 1/2 lingura rozmarin proaspat 1/2 lingura usturoi tocat 1/3 cana vin alb Mod de
  • Pui cu ciuperci
    Pui cu ciuperci Timp de preparare: 1 ora Ingrediente pentru 2 portii: 1 piept de pui, 1/2 kg de ciuperci, 4 rosii, 1 ceapa, 4 ardei capia, sare, cimbru si piper dupa gust. Electrocasnice: aragaz Ustensile de bucatarie: tigaie de teflon adanca. Mod de preparare: Taiati
  • Buseuri cu legume
    Buseuri cu legume (pentru 6 portii) Ingrediente: 1 pachet (300 gr) spanac congelat maruntit 3 oua ¾ cana branza telemea slaba, rasa ¼ cana ardei gras verde, taiat cubulete ¼ cana ceapa maruntita ½ lingurita sos de ardei iute (optional) Mod de preparare: Tineti

O părere despre “Ciuperci umplute cu spanac”

  1. 1
    silivasan georgeta

    superba reteta.am sa o fac in zi de post.o idee buna

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Aperitive, Promo, Retete South Beach faza I, Retete post, Retete vegetariene (420 / 460)


Piept de pui cu ghimbir (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ lingurita ghimbir proaspat ras ½ lingurita piper negru proaspat macinat 2 catei de usturoi 4 jumatati de piept ...