Ciuperci umplute cu spanac
11 Februarie, 2010 Aperitive, Promo, Retete South Beach faza I, Retete post, Retete vegetariene |
Ciuperci umplute cu spanac (pentru 8 portii)
Ingrediente:
- 1 pachet (250 gr) spanac congelat, maruntit
- 1 lingurita sare
- 8 ciuperci mari
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
- Puneti o cana de apa intr-o cratita mijlocie si lasati-o sa fiarba.
- Adaugati spanacul si sarea. Acoperiti si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet.
- Spalati ciupercile. Taiati si tocati cozile, indepartand capetele.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugati cozile de ciuperci tocate. Caliti-le pana cand devin aurii (circa 3 minute). Scoateti-le din tigaie. Adaugati palariile ciupercilor si caliti-le timp de 4-5 minute. Apoi asezati-le pe un platou rezistent la caldura.
- Scurgeti spanacul si amestecati-l cu cozile de ciuperci calite.
- Umpleti ciupercile cu acest amestec si le puteti consuma imediat sau le puteti tine la cuptor, la foc mic, pana la servire.
Informatii nutritionale per portie:
33 calorii, 2 gr proteine, 3 gr carbohidrati, 2 gr grasime, 0 gr grasimi saturate, 74 mg sodiu, 0 mg colesterol, 2 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine - Salata de spanac cu somon inabusit
Salata de spanac cu somon inabusit (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 250 gr spanac proaspat, curatat ¼ lingurita sare ¼ lingurita piper negru proaspat macinat ½ cana ceapa tocata 3 rosii proaspete (circa 600 gr), curatate de - Peste provensal
Peste provensal (pentru 4 portii) Ingrediente: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 750 gr fileuri de peste 1/3 cana masline 1/2 linguri capere 1 cana rosii din conserva 3 linguri ceapa tocata 1/2 lingura rozmarin proaspat 1/2 lingura usturoi tocat 1/3 cana vin alb Mod de - Pui cu ciuperci
Pui cu ciuperci Timp de preparare: 1 ora Ingrediente pentru 2 portii: 1 piept de pui, 1/2 kg de ciuperci, 4 rosii, 1 ceapa, 4 ardei capia, sare, cimbru si piper dupa gust. Electrocasnice: aragaz Ustensile de bucatarie: tigaie de teflon adanca. Mod de preparare: Taiati - Buseuri cu legume
Buseuri cu legume (pentru 6 portii) Ingrediente: 1 pachet (300 gr) spanac congelat maruntit 3 oua ¾ cana branza telemea slaba, rasa ¼ cana ardei gras verde, taiat cubulete ¼ cana ceapa maruntita ½ lingurita sos de ardei iute (optional) Mod de preparare: Tineti
Mai 24th, 2010 at 22:37
superba reteta.am sa o fac in zi de post.o idee buna