Salata de spanac cu somon inabusit
9 Februarie, 2010 Mancaruri cu peste, Retete South Beach faza I |
![]() |
Salata de spanac cu somon inabusit (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 250 gr spanac proaspat, curatat
- ¼ lingurita sare
- ¼ lingurita piper negru proaspat macinat
- ½ cana ceapa tocata
- 3 rosii proaspete (circa 600 gr), curatate de coaja si seminte si taiate in cubulete
- somon inabusit ramas de la reteta “Somon inabusit cu sos de castraveti si marar“
- 1 lingura patrunjel tocat mare (optional)
Mod de preparare:
- Incalziti 1 lingura de ulei intr-o cratita, la foc mediu.
- Cand s-a incins adaugati spanacul si caliti-l 1 minut.
- Incorporati sarea si piperul si repartizati spanacul pe patru farfurii.
- Incalziti si cealalta lingura de ulei.
- Caliti ceapa si rosiile la foc mediu pana cand ceapa s-a inmuiat (circa 5-6 minute).
- Asezati somonul peste spanac, iar deasupra puneti rosiile si ceapa. Daca doriti, garnisiti cu patrunjel.
Informatii nutritionale per portie:
98 calorii, 2 gr proteine, 9 gr carbohidrati, 7 gr grasime, 1 gr grasimi saturate, 162 mg sodiu, 0 mg colesterol, 2 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- File de somon umplut cu spanac
File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare) 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 300 gr spanac, tocat mare 2 linguri sos pesto 1 - Somon inabusit cu sos de castraveti si marar
Somon inabusit cu sos de castraveti si marar (pentru 4 portii) Ingrediente somon inabusit: 2 cani de vin alb sec 2 cani apa ½ lingurita de condiment concentrate cu gust de pasare 6 boabe de piper 4 ramurele de marar - Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii
Frittata dietetica cu spanac si sos de rosii (pentru 2 portii) Ingrediente frittata: 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica taiata felii 2 catei de usturoi tocati 1 pachet (250 gr) de spanac congelat, dezghetat si bine - Frittata cu somon afumat
Frittata cu somon afumat (pentru 2 portii) Ingrediente: 8 tulpini de sparanghel proaspat 1 lingura ulei de masline extravirgin ½ ceapa ¼ cana rosii deshidratate 60 gr somon afumat 2 oua ¼ cana apa 3 linguri lapte praf degresat ¼ lingurita maghiran proaspat, maruntit 1 varf - Lasagna cu spanac
Lasagna cu spanac (pentru 2 portii) Ingrediente: 500 gr spanac 1 ceapa 1 lingura ulei 1 catel usturoi sare, piper nucsoara rosii dintr-o conserva (850 ml) boia de ardei 1/2 lingurita oregano 1 lingura faina 250 gr branza de vaci 6 foi lasagna frunze de busioc Mod de preparare: Spanacul se