File de somon umplut cu spanac
15 Februarie, 2010 Mancaruri cu peste, Retete South Beach faza II |
![]() |
File de somon umplut cu spanac (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon (de circa 150 gr fiecare)
- 1 varf de cutit sare
- 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
- 300 gr spanac, tocat mare
- 2 linguri sos pesto
- 1 lingura rosii deshidratate, maruntite
- 1 lingura seminte de pin
Mod de preparare:
- Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
- Despicati fiecare file cam pe doua treimi din grosime, avand grija sa nu-l taiati de tot. Asezonati cu sare si piper.
- Intr-un castron amestecati spanacul, sosul pesto, rosiile si semintele de pin. Introduceti circa 1/3 cana de amestec in fiecare despicatura.
- Asezati fileurile pe gratar, uns in prealabil cu putin ulei.
- Prajiti-le 8-10 minute sau pana cand s-a incalzit umplutura.
Informatii nutritionale per portie:
329 calorii, 32 gr proteine, 4 gr carbohidrati, 20 gr grasime, 4 gr grasimi saturate, 213 mg sodiu, 86 mg colesterol, 3 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Salata de spanac cu somon inabusit
Salata de spanac cu somon inabusit (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 250 gr spanac proaspat, curatat ¼ lingurita sare ¼ lingurita piper negru proaspat macinat ½ cana ceapa tocata 3 rosii proaspete (circa 600 gr), curatate de - Rosii la gratar
Rosii la gratar (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala 1 varf de cutit de sare (optional) 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional) Mod de preparare: Asezati rosiile pe gratar, cu - Somon la gratar cu rozmarin
Somon la gratar cu rozmarin (pentru 4 portii) Ingrediente: 500 gr somon 2 lingurite ulei de masline extravirgin 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa ¼ lingurita sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat 2 catei de usturoi tocati 2 lingurite - “Piure – Surpriza”
“Piure-surpriza” South Beach (pentru 4 portii) Ingrediente: 4 cani buchetel de conopida 60 gr margarina 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Fierbeti conopida la abur pana cand se inmoaie. Faceti-o piure si adaugati - Pizza Portobello
Pizza Portobello (pentru 2 portii) Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi tocat 250 gr ciuperci curatate, fara codite 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit piper negru macinat 300 gr branza mozzarella, feliata sau rasa 10