Somon la gratar cu rozmarin
5 Februarie, 2010 Fripturi, Retete South Beach faza I |
![]() |
Somon la gratar cu rozmarin (pentru 4 portii)
Ingrediente:
- 500 gr somon
- 2 lingurite ulei de masline extravirgin
- 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa
- ¼ lingurita sare
- 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 lingurite frunze proaspete de rozmarin maruntite sau 1 lingurita de rozmarin uscat maruntit
- frunze proaspete de rozmarin pentru decor (optional)
- capere (optional)
Mod de preparare:
- Taiati pestele in 4 portii egale.
- Amestecati intr-un bol uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, piperul, usturoiul si rozmarinul. Ungeti pestele cu acest amestec.
- Asezati pestele pe gratarul uns cu ulei de masline. Frigeti-l la foc mediu spre rapid, pana cand incepe sa se desfaca usor (circa 4-6 minute pentru o felie de 1 cm grosime).
- Daca pestele are mai mult de 2 cm grosime, intoarceti-l pe partea cealalta la jumatatea intervalului.
- Daca folositi gratarul cuptorului de la aragaz, asezati-l circa 10 cm fata de sursa superioara de caldura si procedati ca mai sus.
- La servire, puteti garnisi pestele cu capere si frunze proaspete de rozmarin.
Informatii nutritionale per portie:
231 calorii, 23 g proteine, 1 gr carbohidrati, 15 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 213 mg sodiu, 67 mg colesterol, 0 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Salata de spanac cu somon inabusit
Salata de spanac cu somon inabusit (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 250 gr spanac proaspat, curatat ¼ lingurita sare ¼ lingurita piper negru proaspat macinat ½ cana ceapa tocata 3 rosii proaspete (circa 600 gr), curatate de - Pui cu otet balsamic
Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite 2 catei de usturoi tocati ½ lingurita piper negru proaspat macinat ½ lingurita sare 2 linguri - Somon inabusit cu sos de castraveti si marar
Somon inabusit cu sos de castraveti si marar (pentru 4 portii) Ingrediente somon inabusit: 2 cani de vin alb sec 2 cani apa ½ lingurita de condiment concentrate cu gust de pasare 6 boabe de piper 4 ramurele de marar - Salata cu ton
Salata South Beach cu ton (pentru 1 portie) Ingrediente salata: 1 conserva de ton in suc propriu (250 gr) ½ cana castravete maruntit ½ cana rosii maruntite ½ cana avocado tocat ½ cana telina tocata ½ cana ridichi tocate 1 cana frunze de - Humus
Humus (pentru 5 portii) Ingrediente: 1 conserva de naut (450 gr) 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ cana tahini (pasta de susan) ¼ cana ceapa tocata 3 catei de usturoi tocati 2 lingurite ulei de masline extravirgin ¼ lingurita piper rosu