Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Somon la gratar cu rozmarin

Fripturi, Retete South Beach faza I


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Somon la gratar cu rozmarin, articol scris de catre Slăbuţa

Somon la gratar cu rozmarin (pentru 4 portii)

Ingrediente:

  • 500 gr somon
  • 2 lingurite ulei de masline extravirgin
  • 2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • ¼ lingurita sare
  • 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 2 lingurite frunze proaspete de rozmarin maruntite sau 1 lingurita de rozmarin uscat maruntit
  • frunze proaspete de rozmarin pentru decor (optional)
  • capere (optional)

Mod de preparare:

  1. Taiati pestele in 4 portii egale.
  2. Amestecati intr-un bol uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, piperul, usturoiul si rozmarinul. Ungeti pestele cu acest amestec.
  3. Asezati pestele pe gratarul uns cu ulei de masline. Frigeti-l la foc mediu spre rapid, pana cand incepe sa se desfaca usor (circa 4-6 minute pentru o felie de 1 cm grosime).
  4. Daca pestele are mai mult de 2 cm grosime, intoarceti-l pe partea cealalta la jumatatea intervalului.
  5. Daca folositi gratarul cuptorului de la aragaz, asezati-l circa 10 cm fata de sursa superioara de caldura si procedati ca mai sus.
  6. La servire, puteti garnisi pestele cu capere si frunze proaspete de rozmarin.

Informatii nutritionale per portie:

231 calorii, 23 g proteine, 1 gr carbohidrati, 15 gr grasime, 3 gr grasimi saturate, 213 mg sodiu, 67 mg colesterol, 0 gr fibre.

Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004

somon gratar Somon la gratar cu rozmarin

Mai cititi si...

  • Salata de spanac cu somon inabusit
    Salata de spanac cu somon inabusit (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 250 gr spanac proaspat, curatat ¼ lingurita sare ¼ lingurita piper negru proaspat macinat ½ cana ceapa tocata 3 rosii proaspete (circa 600 gr), curatate de
  • Pui cu otet balsamic
    Pui cu otet balsamic (pentru 6 portii) Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele ½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite 2 catei de usturoi tocati ½ lingurita piper negru proaspat macinat ½ lingurita sare 2 linguri
  • Somon inabusit cu sos de castraveti si marar
    Somon inabusit cu sos de castraveti si marar (pentru 4 portii) Ingrediente somon inabusit: 2 cani de vin alb sec 2 cani apa ½ lingurita de condiment concentrate cu gust de pasare 6 boabe de piper 4 ramurele de marar
  • Salata cu ton
    Salata South Beach cu ton (pentru 1 portie) Ingrediente salata: 1 conserva de ton in suc propriu (250 gr) ½ cana castravete maruntit ½ cana rosii maruntite ½ cana avocado tocat ½ cana telina tocata ½ cana ridichi tocate 1 cana frunze de
  • Humus
    Humus (pentru 5 portii) Ingrediente: 1 conserva de naut (450 gr) 2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa ½ cana tahini (pasta de susan) ¼ cana ceapa tocata 3 catei de usturoi tocati 2 lingurite ulei de masline extravirgin ¼ lingurita piper rosu

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Fripturi, Retete South Beach faza I (63 / 69)


Buseuri cu legume (pentru 6 portii) Ingrediente: 1 pachet (300 gr) spanac congelat maruntit 3 oua ¾ cana branza telemea slaba, rasa ¼ cana ardei gras verde, taiat cubulete ¼ cana ceapa maruntita ½ lingurita ...