Mancaruri cu peste
Peste cu piure de broccoli
Ingrediente: file de peste (somon, cod, salau, etc) - 500 gr broccoli - 400 gr 2 oua lapte - 2-3 linguri sare, piper dupa gust Mod de preparare: Pestele si broccoli se gatesc la abur, ~15 minute. Pestele ...Citeste »
Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur)
Ingrediente pentru 4 portii: 310 gr orez negru nefiert 305 gr creveti curatati (decorticati) 200 ml smantana pentru gatit 15% (se poate inlocui cu iaurt) sare de mare piper 230 gr sparanghel (8 fire) Mod de preparare: In ...Citeste »
Dorada in vin, la cuptor
Ingrediente: 1 peste dorada 2 mere verzi 1 bucata mare de fenicul 1 limette 100 ml vin alb (chardonnay) putin piper roz sare de mare dupa gust ulei de masline Mod de preparare: Merele, feniculul si limette-ul se feliaza si ...Citeste »
Cum se prepara pestele si fructele de mare?
Nu o singura data am intalnit aceasta intrebare pe forumul slabutelor. Fructele de mare sunt un adevarat deliciu, dar foarte important este si modul in care alegem sa le preparam. Metode ...Citeste »
O reteta foarte simpla, dar deosebit de gustoasa si sanatoasa.
Ingrediente pentru 2 portii:
un peste/crap intreg proaspat
sare, piper
ceapa verde, cat mai multa
rosii pasata – 400 gr
1 ulei masline
Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala. Se portioneaza.
Se pune la gatit in vasul cu aburi.
In paralel, intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline, rosiile pasata ...Citeste »
Quiche cu somon si branza cu mucegai
Ingrediente pentru 4 portii:
ulei de masline de calitate
1 ceapa alba taiata marunt
100 grame parmezan, dat pe razatoare
2 linguri de busuioc proaspat, taiat
8 oua mari
250 ml smantana dulce
10 masline negre fara samburi
300 gr somon afumat, taiat felii
100 gr branza Roquefort, taiata cubulete
Mod de preparare:
Ungeti usor un vas ceramic pentru cuptor ...Citeste »
Peste provensal (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1/4 cana ulei de masline extravirgin
750 gr fileuri de peste
1/3 cana masline
1/2 linguri capere
1 cana rosii din conserva
3 linguri ceapa tocata
1/2 lingura rozmarin proaspat
1/2 lingura usturoi tocat
1/3 cana vin alb
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 230 de grade Celsius, puneti o tigaie mare la foc rapid timp de 2-3 minute.
Turnati uleiul si ...Citeste »
Crevete aromate cu orez salbatic (pentru 4 portii)
Ingrediente:
180 gr orez salbatic
500 gr crevete curatate
2 lingurite boia
1/2 lingurita piper alb
1/2 lingurita sare
1/2 catel de usturoi tocat
1 lingura ulei de masline extravirgin
2 rosii taiate bucati
patrunjel tocat (optional)
Mod de preparare:
Preparati orezul salbatic conform indicatiilor de pe pachet.
Intr-un castron mare amestecati bine crevetele, boiaua, piperul, sarea si usturoiul.
Incingeti uleiul ...Citeste »
Peste cu lamaie, copt in folie de aluminiu (pentru 2 portii)
Ingrediente:
4 fileuri mari de peste
1/4 cana morcovi taiati bucatele
1/4 cana telina taiata bucatele
1/4 cana ceapa verde tocata
2 linguri patrunjel tocat
2 lamai taiate felii subtiri
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius.
Taiati 4 bucati de folie de aluminiu de 60 cm lungime si indoiti-le ca ...Citeste »