Dorada in vin, la cuptor
6 Ianuarie, 2012 Mancaruri cu peste, Promo |
Ingrediente:
- 1 peste dorada
- 2 mere verzi
- 1 bucata mare de fenicul
- 1 limette
- 100 ml vin alb (chardonnay)
- putin piper roz
- sare de mare dupa gust
- ulei de masline
Mod de preparare:
Merele, feniculul si limette-ul se feliaza si se aseaza intr-o forma unsa cu ulei. Se sareaza putin.
Pestele curatat, spalat si sters cu un prosop de bucatarie, se condimenteaza cu piper roz si se sareaza cu sare grunjoasa. Se aseaza pe patul de mere-fenicul-limette. Se stropeste cu vin alb si se da la cuptor.
Se coace la temperatura de 180C ~20-25 minute. Se orneaza cu verdeata de la fenicul.
Pofta buna!
sursa: livejournal.com
Mai cititi si...
- Pizza cu ciuperci si fenicul
Ingrediente pentru 2 portii: Aluat 150 gr faina integrala 100 fr branza de vaci 1 lingurita praf de copt 3 linguri de lapte 2 linguri de ulei masline sare piper Umplutura 250 gr rosii sare piper 1 bulb de fenicul 50 gr champignon boia de ardei 1 lingura de ulei de - Miel cu rozmarin la cuptor
Miel cu rozmarin la cuptor (pentru 4 portii) Ingrediente: 800 gr pulpa carne de miel 5 fire de rozmarin proaspat tocat 4 fire de menta proaspata tocata 4 fire patrunjel verde tocat 5 catei de usturoi tocat ulei de masline 2 lamai taiate - Cartofi noi copti cu usturoi, susan si sos de smantana
sursa foto: www.livejournal.com Ingrediente: 1 kg cartofi noi 3-4 linguri susan 1 capatana usturoi verde sare ulei de masline patrunjel 300 ml smantana slaba 2 linguri hrean Mod de preparare: Cartofii se spala foarte bine, se sterg cu un prosop de bucatarie si se taie in - Peste cu praz, la cuptor
Ingrediente: 4 pesti macrou congelati 3-4 fire praz 1-2 ardei 100 ml ulei 2 linguri bulion 1 lg marar busuioc sare piper Mod de preparare: Se taie in rondele prazul si ardeiul, si se pun intr-o cratita cu putina apa la fiert. Se adauga bulionul sau pasta - Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac
Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac, 22 kcal/portie Ingrediente pentru 4 portii: 250 gr tofu 3 catei de usturoi 3 l. s. sherry sec 5 l. s. ulei de soia sare piper negru macinat 1 v. d. c. piper cayenne 1 l.