Ingrediente:
file de peste (somon, cod, salau, etc) – 500 gr
broccoli – 400 gr
2 oua
lapte – 2-3 linguri
sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Pestele si broccoli se gatesc la abur, ~15 minute.
Pestele se pune pe o tava tapetata cu hartie de copt, se sareaza, pipereaza dupa gust.
Broccoli, ouale si sarea se bat in blender.
Daca piure-ul rezultat este ...Citeste »
Ingrediente:
1 peste dorada
2 mere verzi
1 bucata mare de fenicul
1 limette
100 ml vin alb (chardonnay)
putin piper roz
sare de mare dupa gust
ulei de masline
Mod de preparare:
Merele, feniculul si limette-ul se feliaza si se aseaza intr-o forma unsa cu ulei. Se sareaza putin.
Pestele curatat, spalat si sters cu un prosop de bucatarie, se condimenteaza cu piper roz si ...Citeste »
Nu o singura data am intalnit aceasta intrebare pe forumul slabutelor. Fructele de mare sunt un adevarat deliciu, dar foarte important este si modul in care alegem sa le preparam.
Metode de preparare peste si fructe de mare
I. Fierbere
Fierberea este o metoda de preparare foarte simpla si foarte rapida. Pune un vas cu apa pe foc, ...Citeste »
Aportul de grasimi nesaturate, care se gasesc in peste si in uleiurile vegetale, este foarte important, deoarece ele nu pot fi produse de catre organism.
Acizii grasi esentiali cunoscuti sub denumirea de Omega 3 detin multiple functii in organism. Ele actioneaza ca reglator si stabilizator asupra tensiunii arteriale, ritmului cardiac, sistemului imunitar şi acuitatii vizuale.
Prin aportul ...Citeste »
Aportul regulat de peste este asociat cu frumusetea, sanatatea si silueta armonioasa a unei femei.
Medicii recomanda sa mancam peste de 2-3 ori/saptamana, datorita proprietatilor sale benefice:
proteinele din peste sunt usor asimilabile si digirabile
persoanele care se lupta cu kilogramele in plus, trebuie sa isi asigure un aport constant de peste/mancaruri de peste. Sunt recomandate: heringul, somonul, ...Citeste »