Garnituri
Orez negru cu sparanghel si sos de creveti (la abur)
Ingrediente pentru 4 portii: 310 gr orez negru nefiert 305 gr creveti curatati (decorticati) 200 ml smantana pentru gatit 15% (se poate inlocui cu iaurt) sare de mare piper 230 gr sparanghel (8 fire) Mod de preparare: In ...Citeste »
Garnitura de naut boabe, Montignac Faza I
O reteta delicioasa pentru dieta Montignac faza I si nu numai. Ingrediente: 500 g naut boabe (ori din conserva, ori boabe pe care le punem o noapte la inmuiat in apa rece, ...Citeste »
Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de ...Citeste »
Pilaf cu ciuperci si verdeata
Ingrediente: 600-700 gr ciuperci 1 bucata ceapa o ceasca orez integral 3 linguri ulei (de preferat ulei de masline) sare verdeata tocata Mod de preparare: Ceapa tocata se caleste in uleiul incins, se adauga apoi orezul, se caleste ...Citeste »
Dovleac in stil italian (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri
1 dovlecel (250 gr), taiat bucati de circa 1 cm grosime
4 rosii mijlocii, taiate bucatele
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat mare
1/2 cana parmezan ras (optional)
1 lamaie ...Citeste »
Humus
14 Februarie, 2010Garnituri, Retete South Beach faza I, Retete post, Retete vegetariene ComentariiHumus (pentru 5 portii)
Ingrediente:
1 conserva de naut (450 gr)
2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa
½ cana tahini (pasta de susan)
¼ cana ceapa tocata
3 catei de usturoi tocati
2 lingurite ulei de masline extravirgin
¼ lingurita piper rosu macinat
½ lingurita sare
patrunjel proaspat maruntit (optional)
Mod de preparare:
Scurgeti nautul si pastrati ¼ cana de lichid.
Puneti in mixer sau in robotul ...Citeste »
“Piure – Surpriza”
6 Februarie, 2010Garnituri, Retete South Beach faza I, Retete post, Retete vegetariene Comentarii“Piure-surpriza” South Beach (pentru 4 portii)
Ingrediente:
4 cani buchetel de conopida
60 gr margarina
1 varf de cutit sare
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Fierbeti conopida la abur pana cand se inmoaie.
Faceti-o piure si adaugati margarina.
Folositi sare si piper dupa gust.
Informatii nutritionale per portie:
81 calorii, 2 gr proteine, 5 gr carbohidrati, 6 gr grasime, 2 ...Citeste »