Cartofi noi copti cu usturoi, susan si sos de smantana
7 Mai, 2012 Mancaruri cu legume, Promo |
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 3-4 linguri susan
- 1 capatana usturoi verde
- sare
- ulei de masline
- patrunjel
- 300 ml smantana slaba
- 2 linguri hrean
Mod de preparare:
- Cartofii se spala foarte bine, se sterg cu un prosop de bucatarie si se taie in doua jumatati.
- Intr-un vas termorezistent se toarna ulei de masline, se rastoarna cartofii si se amesteca bine. Se sareaza.
- Fiecare jumatate de cartof se inmoaie cu partea taiata in susan, iar apoi se aseaza inapoi in vas. De preferat intr-un singur strat, va trebui un vas mai maricel.
- Usturoiul se curata si se taie feliute subtiri, care se pun intre cartofi.
- Se da la cuptor la foc mic, pana cand capata o culoarea aurie.
- Sosul se prepara foarte simplu, se amesteca smantana cu hrean si usturoiul copt, de la cartofi. Se sareaza.
- Cartofii gata copti se scot intr-o farfurie, iar deasupra se presara patrunjelul tocat marunt.
- Se servesc impreuna cu sos.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori
Pangasius cu sos de rosii, smantana si castraveciori Ingrediente: 2 bucati file de peste pangasius 1 ceapa mica 2 catei usturoi 2-3 rosii 2 linguri ulei masline 200 ml smantana 6-8 castravecior murati cornisoni 2 linguri - Pulpe cu ciuperci
Pulpe cu ciuperci Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 1 ceapa mare 5 cartofi medii 1/2 kg de ciuperci 4 catei usturoi 1 ardei rosu(optional pentru decorare) condimente: sare, piper, rozmarin, boia Mod de preparare: 1. Se iau pulpele si se pun la fiert un - Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac
Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac, 22 kcal/portie Ingrediente pentru 4 portii: 250 gr tofu 3 catei de usturoi 3 l. s. sherry sec 5 l. s. ulei de soia sare piper negru macinat 1 v. d. c. piper cayenne 1 l. - Pipote de pui cu susan
Ingrediente: 500 gr pipote de pui 1/4 pahar sos de soia, putin sarat, de calitate 1 legatura ceapa verde 2 ardei grasi verzi 1/4 pahar susan 1 lingura suc de limette (lamai verzi), optional 1 lingura ulei de in 1-2 picaturi sos tabasco 1 - Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata,
Ianuarie 31st, 2013 at 20:09
Buna ziua,
As dori sa stiu cum pot adauga o reteta pe care o prepar eu destul de des, impreuna cu caloriile si factori nutritivi corespunzatori. Mai apoi, doresc sa o selectez printre retetele favorite si sa o folosesc usor.
Va multumesc,
Shori Kogo
Iulie 10th, 2012 at 13:25
Cam cate calori contine o portie? Multumesc frumos!
Mai 9th, 2012 at 23:50
Si umarul de puncte pt aceasta reteta? Arata super! Merita incercata )
Mai 8th, 2012 at 23:14
Foarte buni…o reteta usoara si hranitoare! multumesc!
Mai 8th, 2012 at 21:47
Super gustos
Mai 7th, 2012 at 17:15
Arata yam yam