Pulpe cu ciuperci
7 Mai, 2009 Mancaruri cu carne |
![]() |
Pulpe cu ciuperci
- 4 pulpe superioare de pui
- 1 ceapa mare
- 5 cartofi medii
- 1/2 kg de ciuperci
- 4 catei usturoi
- 1 ardei rosu(optional pentru decorare)
- condimente: sare, piper, rozmarin, boia
1. Se iau pulpele si se pun la fiert un pic pana lasa spuma. Apoi se scor se condimenteaza si se lasa deoparte.
2. Se taie cartofii felii grosute si se condimenteaza (eu i-am pus intr-un castron, am pus condimentele si i-am amestecat cu mana)
3. Se curata ceapa si se taie juliente, se curata si taie usturoiul.
4. Am spalat ciupercile si le-am taiat pe lung.
5. Am taiat ardeiul.
6. Am pus ingredientele intr-o tava cu staniol:cartofii, ceapa, ciupercile, pulpele, ardeiul si usturoiul. Pe masura ce se pun straturile se mai condimenteaza.
7. Am pus un pic de supa in care au fiert pulpele (ca sa fie mai dietetic de acum o sa pun apa) am acoperit totul cu staniol si am bagat la cuptor.
8. Dupa ce se imoaie toate se ia staniolul de deasupra si le mai lasam un pic sa se rumeneasca.
Aceasta reteta ne-a fost recomandata de membra Comunitatii Slabute.ro – Shorty.
Pareri despre aceasta reteta pe forum: Pulpe cu ciuperci.
Mai cititi si...
- Pulpa de porc cu legume trasa la tigaie
Ingrediente: pulpa de porc dezosata si degresata, 1045g ciuperci, 575g ceapa rosie, 170g morcov, 145g telina, 60g ardei gras rosu, 108g usturoi, 50g vin rosu sec, 50ml sare, piper, busuioc, cimbru si oregano Mod de preparare: Se curata legumele. Ceapa se taie fasii, ciupercile se pastreaza - Pulpa de curcan cu legume, la cuptor
Ingrediente: pulpa superioara de curcan fara os si piele, 860g 1 conserva ciuperci intregi, 220g 1 cutie rosii decojite, 150g 1 ceapa rosie, 35g 1 morcov, 130g 1 ardei gras rosu, 195g 4-5 catei de usturoi, 18g vin alb sec, 100ml ulei de masline - Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac
Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac, 22 kcal/portie Ingrediente pentru 4 portii: 250 gr tofu 3 catei de usturoi 3 l. s. sherry sec 5 l. s. ulei de soia sare piper negru macinat 1 v. d. c. piper cayenne 1 l. - Supa crema de ciuperci
Reteta preluata de la slabuta Laura, dar pe care eu am adaptat-o un pic. Supa crema de ciuperci (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 ceapa – 90 gr o lingura faina soia – 15 gr ciuperci curatate - 430 gr 1 lingura - Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata,