Omleta cu somon si dovlecel
7 Mai, 2009 Mancaruri cu peste |
Omleta cu somon si dovlecel copt pe aburi
- 6 oua
- 200g somon fumé
- 1 lingura marar tocat
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare
- piper
- 1 dovlecel
Mod de preparare:
- Batem ouale bine. Adaugam sare si piper dupa gust. Punem pe foc la incins o tigaie de teflon cu diametrul de 30cm (fara ulei). Cand este foarte bine incinsa, turnam ouale.
- Intoarcem omleta de pe o parte pe alta ca pe o clatita, avand grija sa nu se rupa. Dupa ce s-a fript o rasturnam pe o farfurie incalzita.
- Taiem somonul fasiute, il presaram cu marar tocat si zeama de lamaie. Le amestecam usor.
- Asezam somonul pe toata suprafata omletei. Pliem omleta de doua ori. O data pe jumatate si inca o data pe sfert.
- Spalam dovlecelul, dar nu il curatam de coaja. Il taiem rondele si-l presaram cu sare. Lasam rondele 30 minute sa se scurga de apa. Le tapetam cu un servetel pentru a le usca. Le asezonam dupa gust cu piper si condimente.
- Pregatim baia de aburi. Fie cea electrica, daca detinem un steamer, fie pe cea improvizata: o cratita de apa deasupra careia fie proptim o sita, fie un cos de bambus special.
- Asezam in sita sau in cosul de bambus rondelele de dovlecel. Acoperim totul cu un capac mare si lasam la inabusit 10 minute.
- Pe un platou asezam omleta impaturita si rondelele de dovlecel.
Pareri despre aceasta reteta pe forum: Omleta cu somon si dovlecel.
Mai cititi si...
- Omleta cu sunca si branza “Slabuta”
Omleta “Slabuta” Ingrediente pentru 2 portii: oua proaspete, 255g (5 bucati) ulei de masline, 12ml sare de/pentru masa, dupa gust sunca Praga, 107g telemea de vaca light 10,5% grasime, 80g cimbru, uscat, dupa gust Mod de preparare: Se bat ouale bine cu furculita. Se adauga - Dovlecei cu branza
Dovlecei cu branza Ingrediente pentru 2 portii: 300 g de dovlecei telina rasa sare piper 4 linguri de branza rasa o ceapa mare Mod de preparare: Se indeparteaza extremitatile dovlecelului, se spala si se taie in felii subtiri. Ceapa - Somon inabusit cu sos de castraveti si marar
Somon inabusit cu sos de castraveti si marar (pentru 4 portii) Ingrediente somon inabusit: 2 cani de vin alb sec 2 cani apa ½ lingurita de condiment concentrate cu gust de pasare 6 boabe de piper 4 ramurele de marar - Somon
Somon – un “izvor” de Omega 3 Sunt atat de multe lucruri bune pe care trebuie sa le stiti despre somon, incat nu stiu de unde sa incep. Este un peste care, chiar si persoanelor care - Peste cu piure de broccoli
Ingrediente: foto: livejournal.com file de peste (somon, cod, salau, etc) – 500 gr broccoli – 400 gr 2 oua lapte – 2-3 linguri sare, piper dupa gust Mod de preparare: Pestele si broccoli se gatesc la abur, ~15 minute. Pestele se pune pe o
Septembrie 30th, 2009 at 17:11
vai Roxana, salivez precum un catelus )