Dovlecei cu branza
2 Decembrie, 2009 Aperitive, Mancaruri cu legume |
Dovlecei cu branza
Ingrediente pentru 2 portii:
- 300 g de dovlecei
- telina rasa
- sare
- piper
- 4 linguri de branza rasa
- o ceapa mare
Mod de preparare:
- Se indeparteaza extremitatile dovlecelului, se spala si se taie in felii subtiri.
- Ceapa se taie in 2, apoi in rondele intregi de marimea celor de dovlecel.
- Peste rondelele de dovlecel se presara branza, sare, piper si telina si se pun la cuptorul cu microunde.
- La fel se procedeaza cu feliile de ceapa.
- Totul se scoate de la cuptor dupa 15 minute.
- La sfarsit suprapuneti feliile de ceapa cu cele de dovlecei si puneti-le pe un platoiu cu cateva frunze de salata.
Mai cititi si...
- Gratin de dovlecei, a la Monti
Ingrediente: dovlecei urda piper ceapa verde zaatar cabanos rosii oua – 4 bucati cascaval Mod de preparare: Am pus un rand de felii subtiri de dovlecei, am presarat urda sfaramata, piper, ceapa verde, zaatar (un condiment din Israel), cateva rondele de cabanos (mai mult de miros, - Piure de dovlecei cu branza
Piure de dovlecei cu branza Ingrediente: 150 gr dovlecei fierti 1 catel de usturoi 50 gr branza degresata sare piper vegeta dietetica Mod de preparare: Dovleceii fierti ii stoarcem bine de apa si mixam totul la blender pana se face o pasta fina. Mie imi - Dovlecei cu umplutura de carne de pui, nuci si cascaval
Ingrediente: 2 dovlecei 1 file de pui 50 gr nuci 100 cascaval, cheag tare sarea, piper oregano, cateva fire ulei de masline Mod de preparare: Dovleceii se taie in rondele de 5-6 cm, foarte atent se scoate pulpa, in asa fel incat sa se - Frittata cu branza
Frittata cu branza (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 lingurite de margarina ½ cana ceapa taiata felii ½ cana gogosar taiat felii ½ dovlecel taiat felii 2 rosii mici, taiate cubulete 1 lingura de busuioc proaspat, maruntit 1 varf de cutit piper negru proaspat - “Fundite” de cod
“Fundite” de cod (pentru 2 portii) Ingrediente: 2 fileuri de cod de 2-3 cm grosime (circa 750 gr) 2 linguri zeama de lamaie 1 cana ciuperci taiate felii subtiri 1/2 dovlecel, taiat felii 1/2 ardei gras rosu mic, taiata felii 1/2 ceapa
Mai 3rd, 2010 at 16:15
Ceva prin zona asta, per 100gr: http://calorii.slabute.ro/calorii-piure-dovlecei-branza-montignac.html
Dar cel mai bine iti calculezi tu la reteta ta, depinde si de ce cantitati pui.
Mai 3rd, 2010 at 15:37
Si cate calorii ar avea 2 portii de dovlecei cu branza ??