“Fundite” de cod
23 Februarie, 2010 Mancaruri cu peste, Promo, Retete South Beach faza II |
![]() |
“Fundite” de cod (pentru 2 portii)
Ingrediente:
- 2 fileuri de cod de 2-3 cm grosime (circa 750 gr)
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 cana ciuperci taiate felii subtiri
- 1/2 dovlecel, taiat felii
- 1/2 ardei gras rosu mic, taiata felii
- 1/2 ceapa mica, taiata rondele subtiri
- 2 linguri margarina
- 1/4 lingurita tarhon uscat
- 1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
- Taiati doua bucati de folie de aluminiu de 60 cm lungime si impaturiti fiecare bucata in jumatate, pentru a obtine patrate cu latura de 30 de cm.
- Puneti cate un file cod pe fiecare patrat, putin sub mijlocul foii. Stropiti pestele cu zeama de lamaie si acoperiti-l cu ciuperci, dovlecei, ardei si ceapa. Deasupra puneti cate o lingura de margarina.
- Impachetati fileurile avand grija sa strangeti bine marginile foliilor.
- Puneti cele doua pachete unul langa altul intr-o tava sau intr-un vas pentru microunde.
- Introduceti 6 minute la cuptorul cu microunde la temperatura inalta, rotind vasul cu 90 de grade dupa 3 minute.
- Pentru a servi crestati fiecare pachet cu o foarfeca si rupeti folia.
Informatii nutritionale per portie:
370 calorii, 56 gr proteine, 7 gr carbohidrati, 12 gr grasime, 2 gr grasimi saturate, 260 mg sodiu, 130 mg colesterol, 2 gr fibre.
Sursa: Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Mai cititi si...
- Peste cu lamaie, copt in folie de aluminiu
Peste cu lamaie, copt in folie de aluminiu (pentru 2 portii) Ingrediente: 4 fileuri mari de peste 1/4 cana morcovi taiati bucatele 1/4 cana telina taiata bucatele 1/4 cana ceapa verde tocata 2 linguri patrunjel tocat 2 lamai taiate felii subtiri Mod de - Pui Tandoori
Pui Tandoori (pentru 6 portii) Ingrediente: 3 piepti mari de pui (aproximativ 450 gr fiecare) 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita sare (optional) 1 varf de cutit piper negru macinat 3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 cana iaurt simplu degresat 3 - Salata de ton, castraveti si ardei rosu cu sos de marar si lamaie
Salata de ton, castraveti si ardei rosu cu sos de marar si lamaie (pentru 4 portii) Ingrediente sosul de marar si lamaie: 1/4 cana ulei de masline extravirgin 3 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1-2 linguri marar - Salata Nicoise
Ingrediente pentru 4 portii Pentru salata: 4 oua fierte 100 gr masline negre 100 gr fasole verde 50 gr porumb fiert o ceapa rosie 1 conserva de ton 1 conserva ansoa 200 gr rosii 1 ardei gras rosu 1 salata verde Pentru sos: 2-3 catei de usturoi 1/2 lingurita - Salata de pui cu fistic
Salata de pui cu fistic (pentru 4 portii) Ingrediente salata: ½ cana fistic macinat fin ½ + ¼ lingurita sare ½ lingurita + 1 varf de cutit piper negru macinat 4 jumatati de piept de pui dezosat si fara
Noiembrie 23rd, 2011 at 19:13
Da, am vazut acest lucru.
Cum am specificat si in sursa, reteta este din Cartea “Slabeste sanatos cu dieta South Beach”, de dr. Arthur Agatston, Bucuresti, Editura Curtea Veche, 2004
Ma gandesc sa nu fi gresit la traducere in romana.
Pentru siguranta, foloseste mai bine niste pungi speciale pentru microunde.
Slabuta
Noiembrie 23rd, 2011 at 18:57
In reteta este specificat ca pestele este pus in folie de aluminiu si bagat la cuptorul cu microunde
Noiembrie 22nd, 2011 at 19:59
Buna Sofica,
Pentru microunde se folosesc pungi speciale, folie de aluminiu – nu.
Noiembrie 22nd, 2011 at 14:47
Folia de aluminiu merge la cuptorul cu microunde?