Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Margarina

Calorii, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Margarina, articol scris de catre Slăbuţa

Margarina este un produs artificial, foarte prelucrat chimic si cu o “compozitie” bogata in aditivi.

Cel mai trist lucru este faptul ca margarina ne este prezentata si promovata ca o alternativa sanatoasa a untului, lucru care nu este adevarat.

margarina Margarina“Trecand” prin tot felul proceduri de obtinere, chimice, margarina se poate lauda cu multe proprietati toxice si inflamatorii grave. Uleiurile vegetale sunt hidrogenate, scopul fiind solidificarea margarinei. Acest lucru transforma uleiul in acizi grasi trans foarte nesanatosi. Acizii grasi trans duc la crestererea colesterolului rau (LDL) si la scaderea colesterolului bun (HDL). De asemenea, s-a demonstrat ca ar cauza multe dintre bolile cardio-vasculare.

Bineinteles, ca pentru a nu pierde teren, noul procedeu folosit de marii producatori de margarina s-a transformat din hidrogenare in inter-esterificare. Lucru ciudat, ca si in cazul E-urilor suspecte, nu se stie clar daca acest procedeu ar fi nociv. Probabil, in 20 de ani ne vor anunta… pana atunci suntem asigurati de principiile nutritive si sanatoase ale margarinei.

E frumos sa vezi pe cutie Omega 3, Omega 6… dar, nu uitati, margarina nu poate fi un produs natural si sanatos.

Iată cateva adevaruri despre margarina:

  • Continut ridicat in acizi grasi trans
  • Margarina tripleaza riscul de cardiopatie ischemica
  • Creste colesterolul rau si scade colesterolul bun
  • Creste riscul de cancer de pana la cinci ori
  • Slabeste sistemului imunitar
  • Intarzie timpul de raspuns la insulina
  • Creste riscul de diabet
  • Afecteaza fertilitatea si metabolismul lipidic

Informatii pentru margarina din calculatorul nutritional:

Mai cititi si...

  • Omega 3
    Aportul de grasimi nesaturate, care se gasesc in peste si in uleiurile vegetale, este foarte important, deoarece ele nu pot fi produse de catre organism. Acizii grasi esentiali cunoscuti sub denumirea de Omega 3 detin multiple
  • Grasimi
    Grasimile sau lipidele sunt substante organice esentiale, indispensabile sanatatii si o sursa de energie. Alimentele cu continut mare de grasimi provin din produse de origine animala, cum ar fi: carne, lapte si oua, la care se
  • Top 10 beneficii ale ceaiului verde
    Poporul chinez antic a cunoscut beneficiile ceaiului verde pentru sanatate si ne-a transmis si noua cunostinte despre acest “medicament” natural. Chinezii au folosit, intotdeauna, ceaiul verde in scopuri medicale, mai ales impotriva durerilor de cap si
  • Grasimi bune
    In ultimii ani, modul de abordare a subiectului “grasimi” s-a schimbat radical. La inceput, toate grasimile erau considerate nesanatoase si responsabile pentru diverse boli (de la boli cardiovasculare pana la diabet). Dar, multiplele cercetari au
  • Ton
    Tonul – un aliment bogat in omega 3 Tonul este, acum, unul dintre cele mai populare soiuri de pesti in Japonia. Are numeroase  beneficii pentru sanatate, printre care scaderea tensiunii arteriale, prevenirea bolilor cardiace si prevenirea bolii

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Calorii, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie (281 / 435)


Salata de fasole, reteta de post Ingrediente pentru 4 portii: 250 gr fasole boabe (fiarta, cu morcovi, pastarnac si ceapa) 3 ridichi 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie, medie 1 legatura de patrunjel sare, ...