Atunci cand arzi mai multe calorii decat consumi/ingeri, corpul tau foloseste grasimile (trigliceridele) pentru a produce energie. Acest lucru face ca celulele de grasime sa se micsoreze. In acelasi timp, trigliceridele sunt defalcate in doua substante diferite – glicerol si acizi grasi, care sunt absorbite de ficat, rinichi si tesutul muscular. De acolo, glicerolul si ...Citeste »
Despre acizi grasi
Somon salbatic vs Somon de crescatorie
27 Aprilie, 2012Dieta, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie 9 ComentariiSomonul “adevarat” este apreciat pentru profilul sau nutritiv, in special, pentru continutul deloc neglijabil al acizilor grasi Omega 3. Exista 9 specii de somon, acestea se impart in 2 genuri. Primul gen, Salmo, contine doar o singura specie, somonul de Atlantic, care se gaseste in Atlanticul de Nord. Cel de-al doilea gen, Oncorhynchus, contine opt ...Citeste »
Grasimile sau lipidele sunt substante organice esentiale, indispensabile sanatatii si o sursa de energie.
Alimentele cu continut mare de grasimi provin din produse de origine animala, cum ar fi: carne, lapte si oua, la care se adauga nuci si seminte.
Alte exemple de grasimi folosite in alimentatie sunt: ulei de masline, ulei de in, untura, ulei de ...Citeste »
Margarina este un produs artificial, foarte prelucrat chimic si cu o “compozitie” bogata in aditivi.
Cel mai trist lucru este faptul ca margarina ne este prezentata si promovata ca o alternativa sanatoasa a untului, lucru care nu este adevarat.
“Trecand” prin tot felul proceduri de obtinere, chimice, margarina se poate lauda cu multe proprietati toxice si inflamatorii ...Citeste »
Organismul uman utilizeaza acizi grasi in multe functii, de la construirea membranelor celulare pana la efectuarea unor functii-cheie in creier, ochi si plamani.
Functiile grasimilor:
Creier. Grasimile compun 60% din creier si sunt esentiale pentru functionarea creierului, inclusiv abilitatile de studiu si memorie. Grasimile sunt importante, in special, pentru femeile gravide, deoarece acestea participa la dezvoltarea creierului ...Citeste »