Ouale – un aliment deosebit de controversat, despre care s-a crezut initial ca ar dauna sanatatii noastre ca urmare a influentei asupra nivelului colesterolului. Astazi, stim cu totii ca ouale, atunci cand provin din surse sigure si sanatoase, ne furnizeaza un mare beneficiu nutritiv, delicios si sanatos.
Oua – profil nutritional
Proteine
Ouale au un continut bogat in ...Citeste »
Despre colesterol
Cred ca ai observat si tu ca multi oameni mananca mult mai mult decat are nevoie organismul lor. In ziua de azi, multe produse sunt suprasaturate de calorii inutile sub forma de faina alba, zahar si grasimi rele, dar si ingrediente modificate genetic (omg). Recordul pentru continutul de ingrediente modificate genetic il detin alimentele de ...Citeste »
Cum am spus in articolul precedent, nu toate grasimile sunt la fel si cum exista grasimi bune, exista si cele rele. Despre ele vei afla in acest articol.
Grasimile rele se solidifica la temperatura camerei (lucru care nu se intampla in cazul celor bune).
Grasimi saturate – grasimi rele
Grasimile saturate nu numai “blocheaza” arterele noastre, ele, de ...Citeste »
In ultimii ani, modul de abordare a subiectului “grasimi” s-a schimbat radical. La inceput, toate grasimile erau considerate nesanatoase si responsabile pentru diverse boli (de la boli cardiovasculare pana la diabet). Dar, multiplele cercetari au aratat ca nu este asa.
Trebuie sa stii ca nu toate grasimile sunt create egal, ca exista grasimi bune, grasimi rele, ...Citeste »
Grasimile sau lipidele sunt substante organice esentiale, indispensabile sanatatii si o sursa de energie.
Alimentele cu continut mare de grasimi provin din produse de origine animala, cum ar fi: carne, lapte si oua, la care se adauga nuci si seminte.
Alte exemple de grasimi folosite in alimentatie sunt: ulei de masline, ulei de in, untura, ulei de ...Citeste »