Salata de oua cu ridichi
30 Mai, 2010 Retete lacto vegetariene, Salate |
Salata de oua cu ridichi (270 kcal/portie)
Ingrediente pentru 1 portie:
- 2 oua (crude sau fierte tari)
- 1/2 legatura de ridichi
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1/2 legatura de arpagic
- 1 lingura crema de branza
- 2 linguri iaurt slab
- 1/2 lingurita suc de lamaie
- 1/2 lingurita mustar
- 1 lingurita ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se fierb ouale, ~12 minute. Dupa, se toarna apa rece peste ele. Se curata de coaja. Un ou tocati-l marunt, iar pe celalalt taiati-l in 8 felii.
- Se spala ridichile, se taie cozile. Cateva se taie fasii, iar restul – rondele.
- Se spala patrunjelul si se tiae marunt.
- Se curata arpagicul si se taie inele.
- Crema de branza se amesteca cu iaurt, suc de lamaie, mustar, ulei de masline, sare si piper.
- Se adauga verdeata, ridichile taiate fasii si oul tocat.
- Deasupra se pun feliile de ou, taiat in opt.
Pofta buna!
Mai cititi si...
- Salata de fasole, de post
Salata de fasole, reteta de post Ingrediente pentru 4 portii: 250 gr fasole boabe (fiarta, cu morcovi, pastarnac si ceapa) 3 ridichi 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie, medie 1 legatura de patrunjel sare, piper, dupa gust 2-3 linguri de ulei de - Salata de spanac, Montignac Faza I
Reteta pentru faza I dieta Montignac, recomandata de slabuta Teodora Ingrediente: jumatate kg de spanac 2 fire de ceapa verde o legatura mica de marar proaspat ulei de masline otet sare Mod de preparare: Se spala bine spanacul. Se taie fasii. Se spala si se taie - Taboule aux Quinoa
Ingrediente salata: 77 gr quinoa 1 legatura patrunjel 1 castravete 1 rosie mare sau 2 medii 1 legatura ceapa verde Ingrediente sos: 1/4 suc de lamaie (3-4 linguri) 1/4 ulei de masline (3 linguri ) 1/4 lingurita piper 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Quinoa se spala - Salata de cruditati, dietetica
Salata de cruditati (pentru 2 portii) Ingrediente: ridiche – 162 gr ceapa verde – 31 gr usturoi verde – 22 gr salata verde – 180 gr ulei de masline – 3 lingurite otet de mere – 1,5 lingurita sare, dupa gust Mod de preparare: Se - Ratatouille cu sos de iaurt si usturoi
O mancare ideala pentru masa de pranz sau cina. Ingrediente pentru ratatouille: 4-5 rosii 2 ardei grasi 1 vanata 2 dovlecei 1 ceapa 2 catei de usturoi piper proaspat macinat sare cateva fire de cimbru sau alta verdeata ulei de masline Ingrediente pentru sos de iaurt si