Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Ratatouille cu sos de iaurt si usturoi

Mancaruri cu legume, Promo, Retete South Beach faza I, Retete South Beach faza II, Retete South Beach faza III


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Ratatouille cu sos de iaurt si usturoi, articol scris de catre Slăbuţa

O mancare ideala pentru masa de pranz sau cina.

Ingrediente pentru ratatouille:

  • ratatouille sos iaurt Ratatouille cu sos de iaurt si usturoi4-5 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1 vanata
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • cateva fire de  cimbru sau alta verdeata
  • ulei de masline

Ingrediente pentru sos de iaurt si usturoi:

  • 250 gr de iaurt gras
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 legatura verdeata (patrunjel)

Mod de preparare ratatouille:

Rosiile se acopera cu apa fierbinte pentru ~30 secunde, se clatesc cu apa foarte rece, se depileaza si se taie in bucati mari.

Vanata se taie fasii, ardeiul gras – cubulete, dovleceii – rondele. Ceapa si usturoiul se toace marunt.

Intr-o cratita se pune ulei de masline si vanata taiata fasii, dupa cateva minute se adauga ardeiul gras, dovleceii, ceapa si usturoiul, Se sareaza, pipereaza dupa gust si se lasa putin la innabusit. Se adauga rosiile si se mai tine sub capac la foc foarte mic ~15-20 minute. La sfarsit se adauga verdeata.

Mod de preparare sos de iaurt:

Usturoiul se piseaza si se amesteca foarte bine cu sarea, se adauga in iaurt impreuna cu verdeata tocata marunt si se amesteca foarte bine.

Daca se doreste un sos mai iute se poate adauga chilli.

sursa: livejournal.com

Mai cititi si...

  • Pulpa de porc cu legume trasa la tigaie
    Ingrediente: pulpa de porc dezosata si degresata, 1045g ciuperci, 575g ceapa rosie, 170g morcov, 145g telina, 60g ardei gras rosu, 108g usturoi, 50g vin rosu sec, 50ml sare, piper, busuioc, cimbru si oregano Mod de preparare: Se curata legumele. Ceapa se taie fasii, ciupercile se pastreaza
  • Ciorba de manzat
    Ciorba taraneasca de manzat Ingrediente: Carne manzat (pulpa, spata) – 750 g Morcov – 150 g Patrunjel radacina – 75 g Pastarnac – 75 g Telina radacini – 100 g Ceapa uscata – 150 g Cartofi – 300 g Ardei gras verde – 150
  • Ciulama de ciuperci
    Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata,
  • Salata de oua cu ridichi
    Salata de oua cu ridichi (270 kcal/portie) Ingrediente pentru 1 portie: 2 oua (crude sau fierte tari) 1/2 legatura de ridichi 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de arpagic 1 lingura crema de branza 2 linguri iaurt slab 1/2 lingurita suc de lamaie 1/2
  • Salata bulgareasca
    Ingrediente: salata verde branza sau mozzarella oua fierte tari sunca de Praga rosii castraveti ardei galben ceapa verde masline negre sos vinaigrette sare piper Mod de preparare: Sunca de Praga se taie in fasii subtiri, branza sau mozzarella in cubulete si se pun intr-un castron mai maricel. Se taie ouale

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Mancaruri cu legume, Promo, Retete South Beach faza I, Retete South Beach faza II, Retete South Beach faza III (92 / 453)


Faina de migdale este o alternativa sanatoasa, nutritiva la traditionala faina de grau si o solutie foarte buna in cazul persoanelor care au intoleranta la gluten. De asemenea, este un aliment bun in cazul unei ...