Ratatouille cu sos de iaurt si usturoi
16 Ianuarie, 2012 Mancaruri cu legume, Promo, Retete South Beach faza I, Retete South Beach faza II, Retete South Beach faza III |
O mancare ideala pentru masa de pranz sau cina.
Ingrediente pentru ratatouille:
- 4-5 rosii
- 2 ardei grasi
- 1 vanata
- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- piper proaspat macinat
- sare
- cateva fire de cimbru sau alta verdeata
- ulei de masline
Ingrediente pentru sos de iaurt si usturoi:
- 250 gr de iaurt gras
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita sare
- 1 legatura verdeata (patrunjel)
Mod de preparare ratatouille:
Rosiile se acopera cu apa fierbinte pentru ~30 secunde, se clatesc cu apa foarte rece, se depileaza si se taie in bucati mari.
Vanata se taie fasii, ardeiul gras – cubulete, dovleceii – rondele. Ceapa si usturoiul se toace marunt.
Intr-o cratita se pune ulei de masline si vanata taiata fasii, dupa cateva minute se adauga ardeiul gras, dovleceii, ceapa si usturoiul, Se sareaza, pipereaza dupa gust si se lasa putin la innabusit. Se adauga rosiile si se mai tine sub capac la foc foarte mic ~15-20 minute. La sfarsit se adauga verdeata.
Mod de preparare sos de iaurt:
Usturoiul se piseaza si se amesteca foarte bine cu sarea, se adauga in iaurt impreuna cu verdeata tocata marunt si se amesteca foarte bine.
Daca se doreste un sos mai iute se poate adauga chilli.
sursa: livejournal.com
Mai cititi si...
- Pulpa de porc cu legume trasa la tigaie
Ingrediente: pulpa de porc dezosata si degresata, 1045g ciuperci, 575g ceapa rosie, 170g morcov, 145g telina, 60g ardei gras rosu, 108g usturoi, 50g vin rosu sec, 50ml sare, piper, busuioc, cimbru si oregano Mod de preparare: Se curata legumele. Ceapa se taie fasii, ciupercile se pastreaza - Ciorba de manzat
Ciorba taraneasca de manzat Ingrediente: Carne manzat (pulpa, spata) – 750 g Morcov – 150 g Patrunjel radacina – 75 g Pastarnac – 75 g Telina radacini – 100 g Ceapa uscata – 150 g Cartofi – 300 g Ardei gras verde – 150 - Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata, - Salata de oua cu ridichi
Salata de oua cu ridichi (270 kcal/portie) Ingrediente pentru 1 portie: 2 oua (crude sau fierte tari) 1/2 legatura de ridichi 1/2 legatura de patrunjel 1/2 legatura de arpagic 1 lingura crema de branza 2 linguri iaurt slab 1/2 lingurita suc de lamaie 1/2 - Salata bulgareasca
Ingrediente: salata verde branza sau mozzarella oua fierte tari sunca de Praga rosii castraveti ardei galben ceapa verde masline negre sos vinaigrette sare piper Mod de preparare: Sunca de Praga se taie in fasii subtiri, branza sau mozzarella in cubulete si se pun intr-un castron mai maricel. Se taie ouale