Somon
15 Aprilie, 2010 Afectiuni cardio-vasculare, Calorii, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie |
Somon – un “izvor” de Omega 3
Sunt atat de multe lucruri bune pe care trebuie sa le stiti despre somon, incat nu stiu de unde sa incep.
Este un peste care, chiar si persoanelor care evita preparate/mancaruri din peste, cu siguranta le va placea.
Isi pastreaza “fermitatea” chiar si atunci cand este preparat la gratar.
Poate fi pregatit in diverse moduri, calitatea cea mai apreciata fiind faptul ca nu se usuca la gatire, cum se intampla in cazul altor soiuri de peste.
Il gasim prin magazine in stare proaspata, congelata, in conserve, afumat.
Somonul are un profil nutritional foarte bogat, cei mai importanti fiind acizii grasi – Omega 3.
Somonul este bogat in proteine si grasimi “bune”.
Stiati ca o portie de somon va va asigura cantitatea zilnica necesara de vitamina D?
Intr-o bucata de peste se contine mai mult de jumatate din necesarul zilnic de vitamina B12, niacina, si seleniu, si este o excelenta sursa de vitamina B6 si magneziu.
Conservele de somon contin, de asemenea, cantitati mari de calciu (datorita oaselor de peste).
Beneficii pentru sanatate
Persoanele, care mananca regulat peste, sunt protejate de o serie de probleme de sanatate. Un rol important in aceste beneficii pentru sanatate se pare ca le au acizii grasi Omega 3.
Omega 3 actioneaza prin reducerea inflamatiilor din corpurile noastre. Omega 3 ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange, raspunzatoare de multe accidente vasculare cerebrale.
Un lucru interesant, recent descoperit, pare sa fie actiunea pozitiva ale acizilor Omega 3 in cazul persoanelor care sufera de boala Alzheimer.
- Informatii nutritionale Somon (calorii somon, proteine somon, lipide somon, etc)
- Indicele Glicemic Somon
- Weight Watchers Somon
Retete dietetice cu somon (din forum):
Mai cititi si...
- Ton
Tonul – un aliment bogat in omega 3 Tonul este, acum, unul dintre cele mai populare soiuri de pesti in Japonia. Are numeroase beneficii pentru sanatate, printre care scaderea tensiunii arteriale, prevenirea bolilor cardiace si prevenirea bolii - Omega 3
Aportul de grasimi nesaturate, care se gasesc in peste si in uleiurile vegetale, este foarte important, deoarece ele nu pot fi produse de catre organism. Acizii grasi esentiali cunoscuti sub denumirea de Omega 3 detin multiple - Dieta anti-imbatranire
Dieta anti-imbatranire Cuvantul “tinerete” este deosebit de important pentru multi dintre noi. Vorbind de tinerete ne gandim fie la petrecerile/intalnirile cu prietenii, etc, fie la sanatate si frumusete. In lupta cu batranetea, cremele nu au suficienta putere, - Somon salbatic vs Somon de crescatorie
Somonul “adevarat” este apreciat pentru profilul sau nutritiv, in special, pentru continutul deloc neglijabil al acizilor grasi Omega 3. Exista 9 specii de somon, acestea se impart in 2 genuri. Primul gen, Salmo, contine doar - Margarina
Margarina este un produs artificial, foarte prelucrat chimic si cu o “compozitie” bogata in aditivi. Cel mai trist lucru este faptul ca margarina ne este prezentata si promovata ca o alternativa sanatoasa a untului, lucru care