Somonul “adevarat” este apreciat pentru profilul sau nutritiv, in special, pentru continutul deloc neglijabil al acizilor grasi Omega 3. Exista 9 specii de somon, acestea se impart in 2 genuri. Primul gen, Salmo, contine doar o singura specie, somonul de Atlantic, care se gaseste in Atlanticul de Nord. Cel de-al doilea gen, Oncorhynchus, contine opt ...Citeste »
Origine
Semintele de in sunt cunoscute inca din epoca de piatra. Primele insemnari ale intrebuintarii lor culinare dateaza din Grecia Antica. Abia in secolul al XVII semintele de in au fost introduse in Canada, care, in prezent, este producatorul de baza al acestui super-aliment.
Descriere
Inul este o planta anuala care poate ajunge la inaltimi de pana la ...Citeste »
Odata cu varsta apar si unele probleme legate de aspectul fizic care ne pot intrista… da, ai ghicit – ridurile.
In ziua de azi exista multe solutii cosmetice (creme, masti, geluri, etc) care au ca “deviza” de baza lupta cu ridurile. Unele dintre ele functioneaza, altele mai putin…
Aspectul care ne scapa atunci cand vrem sa “tratam” ...Citeste »
Dieta anti-imbatranire
Cuvantul “tinerete” este deosebit de important pentru multi dintre noi. Vorbind de tinerete ne gandim fie la petrecerile/intalnirile cu prietenii, etc, fie la sanatate si frumusete.
In lupta cu batranetea, cremele nu au suficienta putere, trebuie sa actionam si din interior, or, ceea ce mancam se rasfrange in mod direct atat asupra fizicului nostru, cat ...Citeste »
In ultimii ani, modul de abordare a subiectului “grasimi” s-a schimbat radical. La inceput, toate grasimile erau considerate nesanatoase si responsabile pentru diverse boli (de la boli cardiovasculare pana la diabet). Dar, multiplele cercetari au aratat ca nu este asa.
Trebuie sa stii ca nu toate grasimile sunt create egal, ca exista grasimi bune, grasimi rele, ...Citeste »