Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Dieta anti-imbatranire

Promo, Sanatatea in familie, Ten


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Dieta anti-imbatranire, articol scris de catre Slăbuţa

Dieta anti-imbatranire

Cuvantul “tinerete” este deosebit de important pentru multi dintre noi. Vorbind de tinerete ne gandim fie la petrecerile/intalnirile cu prietenii, etc, fie la sanatate si frumusete.

In lupta cu batranetea, cremele nu au suficienta putere, trebuie sa actionam si din interior, or, ceea ce mancam se rasfrange in mod direct atat asupra fizicului nostru, cat si asupra starii noastre de sanatate.

dieta anti imbatranire Dieta anti imbatranireDar, sa trecem direct la subiect.

Dupa cum stiti, metabolismul scade odata cu varsta, ceea ce inseamna ca aportul caloric zilnic al unei femei de 40-50 ani nu are cum sa fie la fel cu al unei femei de 20 ani.

(cu acest calculator veti putea estima necesarul caloric zilnic:  calculator necesar calorii)

Este important ca dieta zilnica sa contina vitamine (acestea se regasesc in legume, fructe, etc), minerale si nutrientii esentiali, care sa contribuie la mentinerea functiilor vitale ale organismului.

Ulei de peste

In topul alimentelor recomandate in dieta anti-imbatranire se afla uleiul de peste datorita continutului sau in acizi grasi Omega 3. Acizii grasi Omega 3 creste durata de viata a unei celule, ceea ce inseamna si o incetinire a procesului de imbatranire.

Un aport zilnic de Omega 3 va va proteja de osteoporoza; Omega 3 se mai gaseste in peste, precum: somon, pastrav, macrou si sardine.

De asemenea, va puteti suplini aportul de Omega 3 din alimente precum: nuci, seminte de dovleac, seminte de soia.

Ulei de masline

Pe locul doi in topul alimentelor recomandate in dieta anti-imbatranire se afla uleiul de masline. Uleiul de masline, datorita continutului sau in oleocontal (un antioxidant), ajuta memoria, de asemenea incetineste activitatea modificarilor ce se petrec la nivelul creierului asociate cu boala Alzheimer.

Dar, sa nu uitam rolul important al uleiul de masline si asupra motorasului nostru, care ne tine in viata – inima. Grasimile mononesaturate si vitamina E, continute in uleiul de masline, scad colesterol rau si cresc colesterolul bun si protejeaza vasele de ateroscleroza.

Vitamina D + calciu

Pe locul 3 in recomandarile pentru dieta anti-imbatranire se afla vitamina D. Fara vitamina D este imposibila absorbtia si fixarea de calciu in oase, iar odata cu varsta sistemul osos devine din ce in ce mai fragil.

Pe langa acestea, vitamina D este importanta si pentru aspectul pielii, supusa la actiunea razelor ultraviolete.

Vitamina D se contine in alimente precum: oua, peste gras si ficat.

Fibrele

La fel de importante in lupta cu imbatranirea sunt fibrele, continute in legume si fructe, cereale, nuci si seminte. Fibrele asigura o digestie si un tranzit bun, ceea ce inseamna eliminarea toxinelor din organism; de asemenea scad nivelul colesterolului si regleaza glicemia (nivelul zaharului din sange).

Sa nu uitam nici de sucurile naturale si ceaiul verde (bogat in antioxidanti).

Dupa cum ati observat, frumusetea nu tine doar de folosirea unei creme sau a unor tratamente speciale, ci rolul important ii revine nutritiei, care trebuie sa fie cat se poate de sanatoasa.

Mai cititi si...

  • Dieta cu ceai rosu
    Dieta cu ceai rosu te poate ajuta sa pierzi kilogramele in plus intr-un mod sanatos si fara infometare. Este recomandat sa se bea 4 cani de ceai rosu pe zi: la mic dejun, gustari, pranz si
  • Ulei de argan
    Ulei de argan – o comoara rara Uleiul de argan este un produs 100% natural care “vine” la noi tocmai din Maroc. Se extrage dintr-un arbore rar – argan, care creste doar in zone salbatice semi-desertice,
  • Somon
    Somon – un “izvor” de Omega 3 Sunt atat de multe lucruri bune pe care trebuie sa le stiti despre somon, incat nu stiu de unde sa incep. Este un peste care, chiar si persoanelor care
  • Grasimi bune
    In ultimii ani, modul de abordare a subiectului “grasimi” s-a schimbat radical. La inceput, toate grasimile erau considerate nesanatoase si responsabile pentru diverse boli (de la boli cardiovasculare pana la diabet). Dar, multiplele cercetari au
  • Omega 3
    Aportul de grasimi nesaturate, care se gasesc in peste si in uleiurile vegetale, este foarte important, deoarece ele nu pot fi produse de catre organism. Acizii grasi esentiali cunoscuti sub denumirea de Omega 3 detin multiple

3 păreri despre “Dieta anti-imbatranire”

  1. 3
    slabuta

    Buna ziua :)

    Va invit alaturi de slabutele trecute de 40 ani, sunt foarte prietenoase, pline de ambitie si optimiste. :) http://forum.slabute.ro/jurnale-slabit-40-50-ani/slabute-40-ani-etaj-iv-8178.html (clic pe link)

    Impreuna veti reusi sa invingeti lupta cu kilogramele. :)

  2. 2
    MORIKO

    bineinteles, ca da!
    toti avem
    mult spor la slabit

  3. 1
    mioarab

    Sunt noua in club, am 45 de ani 154 inaltime si 85 kg si nu sunt deloc bine.
    Nu am gasit consecventa sa ma scap de kg in plus si sunt vreo 35 de kg. Am o viata dezordonata, datorita activitatilor cotidiene si mai ales a stresului. Am vreo sansa?

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Promo, Sanatatea in familie, Ten (180 / 420)


Nu mai este un secret ca sarbatorile de iarna (Craciunul, Revelionul...) ne cam dau dieta peste cap. Tentatiile sunt peste tot - bomboane, prajituri, aperitive... bucatele preparate de mama sau bunica sunt atat de delicioase ...