Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Ulei de argan

Par, Promo, Sanatatea in familie, Ten


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Ulei de argan, articol scris de catre Slăbuţa

Ulei de argan – o comoara rara

ulei argan Ulei de arganUleiul de argan este un produs 100% natural care “vine” la noi tocmai din Maroc. Se extrage dintr-un arbore rar – argan, care creste doar in zone salbatice semi-desertice, in parte de sud-vest a Marocului.

Extractia uleiului de argan este un proces foarte laborios, deoarece se face manual. Dar, ceea ce rezulta din acest procedeu dificil este de nepretuit. Uleiul de argan este produs de cooperative ale femeilor berbere, iar profitul obtinut din vanzarea lui foloseste la sustinerea comunitatilor locale.

Folosire in cosmetica

Uleiul de argan cosmetic este obtinut prin presarea la rece a semintelor crude. Are deosebit de multe aspecte pozitive asupra corpului nostru. Folosit in cosmetica este un adevarat rasfat pentru par (regenereaza firul de par), ten (anti-imbatranire, riduri, ten uscat, acnee, eczeme, psoriazis, restabileste ph-ul, grabeste regenerarea celulelor, regularizeaza sebumul) si unghii (intareste unghiile moi).

Contine un nivel ridicat de vitamina E si are, de asemenea, un puternic efect antioxidant.

Folosire in bucatarie

Uleiul de argan folosit in alimentatie se obtine din semintele de argan usor prajite. Este cunoscut pentru aroma sa bogata si unica.

Controleaza nivelul colesterolului din sange, datorita continutului bogat in acizi grasi mononesaturati si acid oleic. De asemenea, contine nutrienti si vitamine importante.

Mai cititi si...

  • E101 – Riboflavina
    Denumire: E101 – Riboflavina Tip: aditiv alimentar Functia: colorant alimentar natural, vitamina Reactii organism: inofensiv Riboflavina (aditivul alimentar E101)  se imparte in 2 tipuri: E101i – riboflavina simpla E101ii – riboflavina 5-fosfat E101 este greu dizolvabil in apa. In organism, vitamina B2
  • Pomelo
    Pomelo – un “parfum” al naturii Pomelo este cel mai mare dintre toate fructele citrice, are o aroma si un gust deosebit. Partea comestibila are o culoare care variaza de la galben pal la roz si
  • Oua de prepelita – partea II
    In partea I am vorbit despre cateva dintre beneficiile oualelor de prepelita, precum si despre deosebirile dintre ouale de gaina si cele de prepelita. Continuam cu alte aspecte importante. Ouale de prepelita contin mai multe vitamine Chiar daca
  • Ouale de prepelita – sanatate in cateva grame
    Ouale de prepelita sunt un aliment extrem de nutritiv si important pentru sanatate. Cate oua de prepelita se consuma? Conform studiilor de specilitate, se respecta urmatorele cantitati: copii intre 1-3 ani = nu mai mult de 2 oua/zi copii
  • E161g – Cantaxantin (galbenus de ou portocaliu, somon rosu)
    Denumire: E161g – Cantaxantin (cantaxantina) Tip: aditiv alimentar Functia: coloranti alimentari Doza maxima recomandata: 0-0.3 mg/kg corp; 80 mg/kg produs Aprobare: aprobat in UE si SUA; interzis in Australia si Noua Zeelanda Reactii organism: pastilele autobronzante au fost asociate cu

2 păreri despre “Ulei de argan”

  1. 2
    zidezi

    cam scump din cate am auzit eu folosesc uleiul de masline si ma uimeste de fiecare data pe par piele ten este uimitor de-a dreptul

  2. 1
    aleena88

    Este foarte bun si pentru tenul sensibil, intolerant la produse cosmetice :)

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Par, Promo, Sanatatea in familie, Ten (124 / 427)


Ingrediente: ceapa usturoi vinete suc de rosii sare ulei de masline mozzarella parmezan busuioc Mod de preparare: Am spalat vinetele, le-am taiat pe lung apoi le-am lasat in apa cam vreo 20 de minute. Le-am ...