Pomelo
Pomelo – un “parfum” al naturii
Pomelo este cel mai mare dintre toate fructele citrice, are o aroma si un gust deosebit. Partea comestibila are o culoare care variaza de la galben pal la roz si rosu.
Coaja este foarte groasa, dar moale, iar fructul este usor de decojit. Pomelo este bogat in acid folic, potasiu, vitamina C, fibre, are continut scazut de sodiu.
Nutrienti la 100 gr:
- Vitamina C: 44.8 mg
- Vitamina B1: 0.03 mg
- Vitamina B2: 0.03 mg
- Beta caroten 200 ug
- Calciu 14 mg
- Fier 0.6 mg
- Proteine 0.7 gr
- Grasimi 0.3 gr
- Carbohidrati 10.4 gr
- Energie: 44.0 Kcal
- Apa: 88 gr
Beneficii pentru sanatate:
Coaja de pomelo contine o cantitate mare de bioflavonoide. S-a descoperit, in urma cercetarilor, ca bioflavonoidele din pomelo au rol important in oprirea inmultirii celulelor canceroase la pacientii bolnavi cu cancer de san, prin debarasarea organismului de estrogen in exces.
Chiar daca sucul de pomelo are un gust acid, are de fapt o reactie alcalina dupa digestie. Prin urmare, este benefic in sistemul digestiv.
Pomelo contine pectina, care este eficace la eliminarea depozitelor de colesterol de pe vasele sanguine si tonifierea lor.
Continutul ridicat de vitamina C ajuta la mentinerea elasticitatii arterelor.
Pomelo ajuta in procesul de pierdere in greutate, deoarece enzima de ardere a grasimilor din pomelo ajuta la absorbtia si reducerea amidonului si zaharului din organism.
Pomelo poate fi eficient chiar si in cazuri de oboseala, diabet, febra, insomnie, dureri in gat, stomac si cancerul de pancreas.
Mai cititi si...
- Citrice
Iarna este anotimpul in care consumam o cantitate mai mare de citrice (mandarine, portocale, clementine, lamai, etc) decat in alte perioade ale anului… parfumul si gustul lor sunt inconfundabile. Citrice – profil nutritional, beneficii sanatate Citricele sunt - Ouale de prepelita – sanatate in cateva grame
Ouale de prepelita sunt un aliment extrem de nutritiv si important pentru sanatate. Cate oua de prepelita se consuma? Conform studiilor de specilitate, se respecta urmatorele cantitati: copii intre 1-3 ani = nu mai mult de 2 oua/zi copii - Spanacul
Spanacul are frunze de culoare verde inchis si poate fi folosit in alimentatia zilnica, sub forma de salate, mancaruri, etc. Frunzele tinere de spanac au un gust delicios. Dar inainte de a le consuma, trebuie sa - Oua de prepelita – partea II
In partea I am vorbit despre cateva dintre beneficiile oualelor de prepelita, precum si despre deosebirile dintre ouale de gaina si cele de prepelita. Continuam cu alte aspecte importante. Ouale de prepelita contin mai multe vitamine Chiar daca - Detoxifierea ficatului
Ficatul are un rol major in eliminarea toxinelor din organism si substantelor care provoaca alergii. Pentru a avea un ficat sanatos trebuie sa ii “furnizam” antioxidantii necesari, pe care ii foloseste in procesul de detoxifiere. Nutrienti Extract de