Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac
15 Ianuarie, 2010 Mancaruri cu legume |
Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac, 22 kcal/portie
Ingrediente pentru 4 portii:
- 250 gr tofu
- 3 catei de usturoi
- 3 l. s. sherry sec
- 5 l. s. ulei de soia
- sare
- piper negru macinat
- 1 v. d. c. piper cayenne
- 1 l. s. cimbru uscat
- 2 cepe mici
- 100 gr ciuperci champignon proaspete
- 150 gr spanac
- zeama de la 1 lamaie
- 5-6 l. s. usturoi verde taiat inele
Mod de preparare:
Tofu se taie in cuburi de 1 cm si se pun intr-un castron.
Usturoiul se curata, se preseaza si se amesteca cu tofu. Se adauga sherry si 2 linguri ulei de soia.
Se condimenteaza cu cimbru, sare, piper si piper cayenne. Se amesteca totul si se pune vasul acoperit in frigider 2 ore.
Cepele se curata, se taie foarte marunt. cuburile de tofu se scot din marinata. Ciupercile se taie in felii subtiri si se prajesc impreuna cu tofu in restul de ulei. Totul se sareaza, se pipereaza.
In marinata se adauga zeama de lamaie, putina sare si piper. Spanacul si cepele se inmoaie inmarinata si se aseaza pe farfurii.
Compozitia de ciuperi si tofu se aseaza deasupra si marinata se toarna peste aceasta compozitie.
Deasupra se presara usturoi verde.
Mai cititi si...
- Salata cu rosii si tofu
Salata de vara cu rosii si tofu Ingrediente: 1/2 salata verde 1 rosie mare 100g branza tofu cu marar sau simpla marar cimbru suc de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei de masline sare Mod de preparare: Salata se taie fasii subtiri, rosia si branza se - Pulpa de porc cu legume trasa la tigaie
Ingrediente: pulpa de porc dezosata si degresata, 1045g ciuperci, 575g ceapa rosie, 170g morcov, 145g telina, 60g ardei gras rosu, 108g usturoi, 50g vin rosu sec, 50ml sare, piper, busuioc, cimbru si oregano Mod de preparare: Se curata legumele. Ceapa se taie fasii, ciupercile se pastreaza - Ciulama de ciuperci
Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata, - Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si - Supa crema de ciuperci
Reteta preluata de la slabuta Laura, dar pe care eu am adaptat-o un pic. Supa crema de ciuperci (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 ceapa – 90 gr o lingura faina soia – 15 gr ciuperci curatate - 430 gr 1 lingura