Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac

Mancaruri cu legume


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac, articol scris de catre Slăbuţa

Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac, 22 kcal/portie

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 250 gr tofu
  • 3 catei de usturoi
  • 3 l. s. sherry sec
  • 5 l. s. ulei de soia
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 v. d. c. piper cayenne
  • 1 l. s. cimbru uscat
  • 2 cepe mici
  • 100 gr ciuperci champignon proaspete
  • 150 gr spanac
  • zeama de la 1 lamaie
  • 5-6 l. s. usturoi verde taiat inele

Mod de preparare:

Tofu se taie in cuburi de 1 cm si se pun intr-un castron.

Usturoiul se curata, se preseaza si se amesteca cu tofu. Se adauga sherry si 2 linguri ulei de soia.

Se condimenteaza cu cimbru, sare, piper si piper cayenne. Se amesteca totul si se pune vasul acoperit in frigider 2 ore.

Cepele se curata, se taie foarte marunt. cuburile de tofu se scot din marinata. Ciupercile se taie in felii subtiri si se prajesc impreuna cu tofu in restul de ulei. Totul se sareaza, se pipereaza.

In marinata se adauga zeama de lamaie, putina sare si piper. Spanacul si cepele se inmoaie inmarinata si se aseaza pe farfurii.

Compozitia de ciuperi si tofu se aseaza deasupra si marinata se toarna peste aceasta compozitie.

Deasupra se presara usturoi verde.

20 Tofu cu ciuperci, pe frunze de spanac

Mai cititi si...

  • Salata cu rosii si tofu
    Salata de vara cu rosii si tofu Ingrediente: 1/2 salata verde 1 rosie mare 100g branza tofu cu marar sau simpla marar cimbru suc de la 1/2 lamaie 1 lingura ulei de masline sare Mod de preparare: Salata se taie fasii subtiri, rosia si branza se
  • Pulpa de porc cu legume trasa la tigaie
    Ingrediente: pulpa de porc dezosata si degresata, 1045g ciuperci, 575g ceapa rosie, 170g morcov, 145g telina, 60g ardei gras rosu, 108g usturoi, 50g vin rosu sec, 50ml sare, piper, busuioc, cimbru si oregano Mod de preparare: Se curata legumele. Ceapa se taie fasii, ciupercile se pastreaza
  • Ciulama de ciuperci
    Ciulama de ciuperci Ingrediente (pentru 4 portii) 1 ceapa maricica (80 gr) 400 gr ciuperci champignon proaspete 200 g smantana slaba 1 lingura de faina (17 gr) 1 lingura ulei de masline sare, piper verdeata (marar) 2 catei de usturoi Mod de preparare: Ceapa se curata,
  • Sarmalute cu urda si ciuperci a la Montignac
    Sarmalute cu urda si ciuperci Ingrediente: urda 2 oua ceapa verde ardei gras rosu marar patrunjel ciuperci 1 lingura ulei masline extravirgin putin cimbru boabe de piper boia dulce foi de dafin sare putin jambon afumat pentru gust suc de rosii bors Mod de preparare: Asezam pe fundul vasului varza tocata marunt (cotoare si
  • Supa crema de ciuperci
    Reteta preluata de la slabuta Laura, dar pe care eu am adaptat-o un pic. Supa crema de ciuperci (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 ceapa – 90 gr o lingura faina soia – 15 gr ciuperci curatate - 430 gr 1 lingura

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Mancaruri cu legume (16 / 17)


Dovlecei cu branza Ingrediente pentru 2 portii: 300 g de dovlecei telina rasa sare piper 4 linguri de branza rasa o ceapa mare Mod de preparare: Se indeparteaza extremitatile dovlecelului, se spala si se taie ...