Calorii Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Ceai verde

Afectiuni cardio-vasculare, Calorii, Info alimente, Promo, Slabit naturist


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Ceai verde, articol scris de catre Slăbuţa

Ceaiul verde este unul din alimentele-miracole, cu foarte multe beneficii pentru sanatatea noastra.

Chinezii au cunoscut aceste beneficii inca din antichitate, folosindu-l pentru a trata orice, de la dureri de cap pana la depresie. Ceaiul verde a fost folosit ca medicament in China, timp de cel putin 4 000 ani.

Rezultatele unui studiu epidemiologic indica faptul ca, consumul regulat de ceai verde a redus riscul de cancer esofagian la chinezi cu aproape 60%.

Cercetatorii de la Universitatea din Purdue au ajuns, recent, la concluzia ca un compus din ceaiul verde inhiba cresterea celulelor canceroase.

Alte cercetatari au aratat, de asemenea ca, consumul de ceai verde reduce nivelul colesterolului total, precum si duce la imbunanatatirea raportului dintre colesterolul bun (HDL) si colesterolul rau (LDL), mai exact scade nivelul celui rau si creste niveul celui bun.

ceai verde beneficii Ceai verdePentru a rezuma, mai jos gasiti lista unor afectiuni, in cazul carora consumul de ceai verde aduce imbunatatiri semnificative:

  • cancer
  • artrita reumatoida
  • niveluri ridicate de colesterol
  • boli cardio-vasculare
  • deficienta imunitara

Dar ce face ceaiul verde atat de special?

Ceaiul verde este un puternic antioxidant, pe langa inhibarea cresterii celulelor canceroase, el ucide celulele canceroase, fara a afecta tesutul sanatos.

De asemenea, este eficient in reducerea nivelului de colesterol rau, precum si inhibarea formarii anormale de cheaguri de sange. Aceasta din urma are o importanta in cazul in care suferim de tromboza (formarea anormala de cheaguri de sange), care este cauza principala a atacurilor de cord si accidentelor vasculare cerebrale.

Alte beneficii ale ceaiului verde

Noile cercetatari demonstreaza faptul ca ceaiul verde are efecte benefice si atunci cand urmam o dieta sau vrem sa slabim.

Cercetatorii au descoperit ca barbatii care au primit o combinatie de extract din ceai verde si cafeina au ars mai multe calorii decat cei care au primit doar cafeina sau placebo.

Ceaiul verde poate ajuta chiar si  la prevenirea cariilor dentare!

Ceaiul verde are efecte negative?

Pana in prezent, singurul efect advers raportat la consumul de ceai verde este reprezentat de insomnie, datorita faptului ca acesta contine cafeina.

Informatii nutritionale per o cana (250 ml) de ceai verde:

Mai cititi si...

  • Top 10 beneficii ale ceaiului verde
    Poporul chinez antic a cunoscut beneficiile ceaiului verde pentru sanatate si ne-a transmis si noua cunostinte despre acest “medicament” natural. Chinezii au folosit, intotdeauna, ceaiul verde in scopuri medicale, mai ales impotriva durerilor de cap si
  • Ceai rosu
    Ceai rosu – un ceai fara cofeina Ceaiul este bautura cea mai frecvent consumata în lume, si asta pentru ca este o bautura sanatoasa, care ofera multe beneficii sanatatii noastre. Soiurile de ceai, cum ar fi ceai
  • Ceai alb
    La fel ca si celelalte ceaiuri (ceai negru, ceai verde, ceai oolong), ceaiul alb provin de la plante Camellia Sinensis. In cazul ceaiului alb, frunzele sunt culese si recoltate inainte de a fi deschise pe deplin,
  • Alimente permise in dieta (I)
    Ulei de masline si Grasimi Uleiul de masline extravirgin contine o substanta antiinflamatoare Grasimi bune Tipuri ulei de masline
  • Broccoli
    Broccoli – sanatatea  intr-un “buchet” verde Broccoli este cel mai bine sa fie consumat crud, sau, prin metode rapide de gatit, cum ar fi la abur, in acest fel isi pastreaza toate proprietatile sale, atat nutritive,

6 păreri despre “Ceai verde”

  1. 6
    rodyharo

    Nu exista diferente intre ceaiul verde si cel negru in afara de culoare.
    Amandoua ceaiurile provin din planta camellia Sinensis. Diferenta este data de timpul necesar frunzelor pentru oxidare; ceaiul verde nu este oxidat deloc, in timp ce cel negru este supus la oxidare completa. Ceaiurile maronii sunt semi-oxidate.Mare atentie la calitatea ceaiului.Ceaiul verde(la pliculet) accesibil celor 70-80% dintre consumatori este aproape “mort” din punct de vedere al adevaratelor sale beneficii.Nu folositi pliculete,frunzele sunt cele care prezinta oarecum o garantie .

  2. 5
    ana aioanei

    E foarte bun ceaiul verde,si eu il beau neindulcit.dar pe langa ceai am foarte mare grija ce mananc:fara prajeli,grasimi,dulciuri,sucuri acidulate si foarte inportant pentru mine este sa nu conbin alimentele.adica ,daca mananc carne ,obligatoriu este si salata.nu carne cu piure de cartofi si sosuri s-au alte minuni.iar sportu nu trebuie sa lipseasca.la mine functioneaza.eu slabesc incet si sigur.am observat ca din cat am slabit nu am mai pus deloc inapoi si asta fara sa ma infometez.succes tuturor.

  3. 4
    Aura

    E foarte bun ceaiul verde. Eu il beau de aproape 2 saptamani, si am slabit 2 kg. Tin sa precizez k il beau indulcit cu miere. Dar de cand am inceput sa il beau, am tinut si cont mai mult la mancare, sa mananc mai sanatos si mai putin k inainte. Vi-l recomand…

  4. 3
    andreea

    da este foarte bun dar trebuie stiut ca elimina toxinele prin efectul lui laxativ deci sklabesti dar tre sa stai pe langa wc ;))

  5. 2
    catalina

    Eu cred ca e bun pt mai multe dar pe mine ma intereseaza daca as putea slabi cat de cat ca am 78kg si 161 inaltime si doresc sa mai dau jos cateva kg voi de pe forum ce ma sfatuiti am 31 ani si 2 copii astept rasp voastre va multumesc.

  6. 1
    Ianna

    Pentru evitarea insomniilor, ptr ca ceaiul verde contine cofeina si poate fi chiar un inlocuitor bun ptr cafea, se poate cumpara ceaiul verde decofeinizat.

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Afectiuni cardio-vasculare, Calorii, Info alimente, Promo, Slabit naturist (367 / 438)


Frigarui de vita, ardei si ciuperci (pentru 4 portii) Ingrediente: 1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 lingura apa 2 lingurite mustar de Dijon 1/2 lingurita oregano proaspta ...