Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Biscuiti cu piper negru, fara gluten

Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete lacto vegetariene


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Biscuiti cu piper negru, fara gluten, articol scris de catre Slăbuţa

Ingrediente:

  • biscuiti piper fara gluten Biscuiti cu piper negru, fara gluten1 1/2 cana faina de migdale (se poate inlocui cu faina grau integrala)
  • 3/4 cana cacao
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat foarte fin
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 160 gr unt, moale
  • 115 gr zahar brut, natural
  • 1 ou mare
  • 1 1/2 lingurita extract natural de vanilie
  • zahar brut pentru ornat

Mod de preparare:

Faina de migdale, cacao, sarea, piperul si scortisoara se amesteca foarte bine.

Untul moale se mixeaza cu ajutorul unui blender (~2-3 minute). Se adauga oul si extractul de vanilie. Toate ingredientele se amesteca foarte bine pana la omogenizare.

Din aluatul obtinut se face un baton, care se inveleste in folie alimentara si se pune la congelator pentru min. 1 ora (se poate lasa si peste noapte).

Cuptorul se preincalzeste pana la 175 C. Se scoate aluatul din congelator, se scoate folia alimentara, se lasa putin la temperatura camerei, se rostogoleste prin zaharul brut si cu un cutit foarte ascutit se taie rondele cu o grosime de 6-8 mm.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt, se aseaza rondelele si se coc maxim 10 minute. Atentie, nu trebuie sa se arda, biscuitii trebuie sa fie inca moi, nu uscati!

Pofta buna!

sursa foto: livejournal.com

Mai cititi si...

  • Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
    Ingrediente: 1 1/2 cana faina integrala de grau 1/2 cana faina de porumb 1 lingurita drojdie uscata 180 ml lapte 1 ou 25 gr unt/ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brut Mod de preparare: Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul
  • Tort de morcovi-portocala
    Ingrediente pentru blat: 4 oua 100 gr zahar brut 150 gr faina de migdale 90 gr faina integrala 250 gr morcovi 1 portocala pentru ornat coaja rasa de la o portocala 15 gr praf de copt esenta naturala de vanilie Ingrediente pentru crema: 300 ml frisca
  • Paine Montignac
    Ingrediente: 410 gr faina integrala 1 plic drojdie uscata 300 ml apa calda 1 lingurita sare Mod de preparare: Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute. Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca
  • Pasca dietetica cu mac
    Ingrediente: 200 gr mac 100 gr zahar brut 1 lingura esenta de vanilie 6 bucati oua 2 lingura faina integrala 25 gr unt Mod de preparare: Macul se spala, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inabusit. Se da prin sita, pana
  • Fursecuri din tahini cu alune, fara gluten
    Ingrediente: 1/2 cana tahini (pasta de susan) 1/3 cana zahar brut 100 gr unt 1 lingurita praf de copt 1 1/3 cana faina de migdale alune pentru decor Mod de preparare: Untul se tine la temperatura camerei pana cand devine moale. Se amesteca

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete lacto vegetariene (107 / 446)


Stresul, supranumit 'ucigasul tacut', castiga din ce in ce mai mult 'loc' in vietile noastre. Stresul prelungit poate duce la aparitia bolilor de inima, aritmiei cardiace, tensiunii arteriale, caderii parului si migrenelor, stresul tine organismul ...