Biscuiti cu piper negru, fara gluten
5 Ianuarie, 2012 Deserturi, Dulciuri, Promo, Retete lacto vegetariene |
![]() |
Ingrediente:
1 1/2 cana faina de migdale (se poate inlocui cu faina grau integrala)
- 3/4 cana cacao
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper macinat foarte fin
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 160 gr unt, moale
- 115 gr zahar brut, natural
- 1 ou mare
- 1 1/2 lingurita extract natural de vanilie
- zahar brut pentru ornat
Mod de preparare:
Faina de migdale, cacao, sarea, piperul si scortisoara se amesteca foarte bine.
Untul moale se mixeaza cu ajutorul unui blender (~2-3 minute). Se adauga oul si extractul de vanilie. Toate ingredientele se amesteca foarte bine pana la omogenizare.
Din aluatul obtinut se face un baton, care se inveleste in folie alimentara si se pune la congelator pentru min. 1 ora (se poate lasa si peste noapte).
Cuptorul se preincalzeste pana la 175 C. Se scoate aluatul din congelator, se scoate folia alimentara, se lasa putin la temperatura camerei, se rostogoleste prin zaharul brut si cu un cutit foarte ascutit se taie rondele cu o grosime de 6-8 mm.
Tava se tapeteaza cu hartie de copt, se aseaza rondelele si se coc maxim 10 minute. Atentie, nu trebuie sa se arda, biscuitii trebuie sa fie inca moi, nu uscati!
Pofta buna!
sursa foto: livejournal.com
Mai cititi si...
- Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
Ingrediente: 1 1/2 cana faina integrala de grau 1/2 cana faina de porumb 1 lingurita drojdie uscata 180 ml lapte 1 ou 25 gr unt/ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brut Mod de preparare: Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul - Tort de morcovi-portocala
Ingrediente pentru blat: 4 oua 100 gr zahar brut 150 gr faina de migdale 90 gr faina integrala 250 gr morcovi 1 portocala pentru ornat coaja rasa de la o portocala 15 gr praf de copt esenta naturala de vanilie Ingrediente pentru crema: 300 ml frisca - Paine Montignac
Ingrediente: 410 gr faina integrala 1 plic drojdie uscata 300 ml apa calda 1 lingurita sare Mod de preparare: Drojdia se pune in apa calduta si se amesteca. Se lasa cam 15 minute. Apoi se adauga faina si sarea, si se amesteca - Pasca dietetica cu mac
Ingrediente: 200 gr mac 100 gr zahar brut 1 lingura esenta de vanilie 6 bucati oua 2 lingura faina integrala 25 gr unt Mod de preparare: Macul se spala, se acopera cu apa fiarta si se lasa la inabusit. Se da prin sita, pana - Fursecuri din tahini cu alune, fara gluten
Ingrediente: 1/2 cana tahini (pasta de susan) 1/3 cana zahar brut 100 gr unt 1 lingurita praf de copt 1 1/3 cana faina de migdale alune pentru decor Mod de preparare: Untul se tine la temperatura camerei pana cand devine moale. Se amesteca