Fursecuri din tahini cu alune, fara gluten
9 Ianuarie, 2012 Deserturi, Dulciuri, Promo |
![]() |
Ingrediente:
1/2 cana tahini (pasta de susan)
- 1/3 cana zahar brut
- 100 gr unt
- 1 lingurita praf de copt
- 1 1/3 cana faina de migdale
- alune pentru decor
Mod de preparare:
Untul se tine la temperatura camerei pana cand devine moale. Se amesteca cu zahar, pasta de susan, praf de copt si faina de migdale. Se face un aluat care se imparte in bilute de dimensiunea unei nuci.
Cuptorul se preincalzeste pana la 160C, tava se acopera cu o foaie de copt, bilutele se aseaza la o distanta de ~3 cm, pentru ca fursecurile isi vor mari putin dimensiunea, deasupra se pun alunele (se preseaza putin) si tava se da la cuptor pentru ~12 minute, fursecurile nu trebuie sa se arda.
Fursecurile nu se ating, atata timp cat sunt fierbinti sunt foarte moi si se pot rupe, de aceea, se face in felul urmator, se scoate tava dn cuptor si se lasa la racit, pana cand fursecurile se racesc complet, abia dupa aceea se muta pe o farfurie.
Pofta buna!
sursa foto: livejournal.com
Mai cititi si...
- Fursecuri de migdale, pentru Craciun
Pentru aceasta reteta de fursecuri pentru Craciun se va folosi faina de migdale decojite sau nedecojite, depinde de culoarea pe care vrem sa o aiba fursecurile, deschisa sau putin intunecata. Ingrediente pentru 16 fursecuri: ou integral – - Chec de fructe uscate, fara gluten
Ingrediente pentru un chec mare: 3/4 cana faina de migdale 3 oua 3/4 cana zahar de trestie 1/4 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare extract de vanilie naturala 1/2 cana caise uscate 1/2 cana prune uscate fara samburi 3/4 cana curmale fara samburi 1/4 - O, brad frumos si dietetic, fara gluten!
Ingrediente pentru 1 brad: 1 pahar faina de migdale putina sare 1/2 lingurita praf de copt 50 gr unt moale 50 gr sirop de agave 1 1/2 linguri miere, incalzita putin de tot 1 galbenus cate 1/4 lingurita de: ghimbir, scortisoara, cardamon, nucsoara - Biscuiti cu piper negru, fara gluten
Ingrediente: 1 1/2 cana faina de migdale (se poate inlocui cu faina grau integrala) 3/4 cana cacao 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat foarte fin 1/2 lingurita scortisoara macinata 160 gr unt, moale 115 gr zahar brut, natural 1 ou mare 1 1/2 - Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
Ingrediente: 1 1/2 cana faina integrala de grau 1/2 cana faina de porumb 1 lingurita drojdie uscata 180 ml lapte 1 ou 25 gr unt/ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brut Mod de preparare: Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul