Calorii Slăbuţe Cursuri profesionale de pictura
Sunt ResposnabilCalculator nutriţionalSusţine Slăbuţe!Concurs Slăbuţe!Slabute TV

Fursecuri din tahini cu alune, fara gluten

Deserturi, Dulciuri, Promo


Marina Capaţîna (Slăbuţa), Iniţiatorul mişcării pentru stilul de viaţă sănătos din România, Iniţiatorul Primei Petiţii Naţionale Pentru Dreptul la o Viaţă Sănătoasă, Artist Vizual, Co-Fondator Slabute.ro

Fursecuri din tahini cu alune, fara gluten, articol scris de catre Slăbuţa

Ingrediente:

  • fursecuri tahini alune Fursecuri din tahini cu alune, fara gluten1/2 cana tahini (pasta de susan)
  • 1/3 cana zahar brut
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/3 cana faina de migdale
  • alune pentru decor

Mod de preparare:

Untul se tine la temperatura camerei pana cand devine moale. Se amesteca cu zahar, pasta de susan, praf de copt si faina de migdale. Se face un aluat care se imparte in bilute de dimensiunea unei nuci.

Cuptorul se preincalzeste pana la 160C, tava se acopera cu o foaie de copt, bilutele se aseaza la o distanta de ~3 cm, pentru ca fursecurile isi vor mari putin dimensiunea, deasupra se pun alunele (se preseaza putin) si tava se da la cuptor pentru ~12 minute, fursecurile nu trebuie sa se arda.

Fursecurile nu se ating, atata timp cat sunt fierbinti sunt foarte moi si se pot rupe, de aceea, se face in felul urmator, se scoate tava dn cuptor si se lasa la racit, pana cand fursecurile se racesc complet, abia dupa aceea se muta pe o farfurie.

Pofta buna!

sursa foto: livejournal.com

Mai cititi si...

  • Fursecuri de migdale, pentru Craciun
    Pentru aceasta reteta de fursecuri pentru Craciun se va folosi faina de migdale decojite sau nedecojite, depinde de culoarea pe care vrem sa o aiba fursecurile, deschisa sau putin intunecata. Ingrediente pentru 16 fursecuri: ou integral –
  • Chec de fructe uscate, fara gluten
    Ingrediente pentru un chec mare: 3/4 cana faina de migdale 3 oua 3/4 cana zahar de trestie 1/4 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare extract de vanilie naturala 1/2 cana caise uscate 1/2 cana prune uscate fara samburi 3/4 cana curmale fara samburi 1/4
  • O, brad frumos si dietetic, fara gluten!
    Ingrediente pentru 1 brad: 1 pahar faina de migdale putina sare 1/2 lingurita praf de copt 50 gr unt moale 50 gr sirop de agave 1 1/2 linguri miere, incalzita putin de tot 1 galbenus cate 1/4 lingurita de: ghimbir, scortisoara, cardamon, nucsoara
  • Biscuiti cu piper negru, fara gluten
    Ingrediente: 1 1/2 cana faina de migdale (se poate inlocui cu faina grau integrala) 3/4 cana cacao 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper macinat foarte fin 1/2 lingurita scortisoara macinata 160 gr unt, moale 115 gr zahar brut, natural 1 ou mare 1 1/2
  • Paine din faina de porumb si faina integrala de grau
    Ingrediente: 1 1/2 cana faina integrala de grau 1/2 cana faina de porumb 1 lingurita drojdie uscata 180 ml lapte 1 ou 25 gr unt/ulei de masline 1 lingurita sare 1 lingurita zahar brut Mod de preparare: Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul

Scrie o părere

Dacă vrei să discuţi mai multe despre stilul de viaţă sănătos şi alimentatia corectă, intră pe forum!

Calculator nutriţionalFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Ultimele subiecte în forum
 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare:
Deserturi, Dulciuri, Promo (104 / 429)


Origine Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente din lume. Chiar daca este originar din Asia de Sud, cultivarea lui s-a extins si in India, China, Sudan, Etiopia, Nigeria, Mexic, etc. Descriere Susanul este o ...